Denunţătoril lui Meleşcanu avertizează: Ar putea fi vizată şi Viorica Dăncilă

| 04 oct, 10:47

La Parchetul General au început, luni, audierile în dosarul în care ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a fost reclamat pentru că şi-ar fi numit fiul vitreg consul general la Strasbourg. Denunţătorul din acest caz, Bazil Popovici, a dat declaraţii în faţa oamenilor legii.

Diplomatul Bazil Popovici le-a înmânat  procurorilor mai multe documente care, susţine el, dovedesc acuzatiile făcute la adresa ministrului de Externe.

"MAE a organizat un concurs despre care T. Meleşcanu avea cunoştiinţă, pentru că l-am informat chiar eu, dar ignorând  total procedura, cu care că ar fi putut să-l anuleze administrativ,  nu a făcut-o şi l-a numit pe propriul fiu vitreg consul, ca intr-o tara bananiera. Acest lucru cred că nu se poate întâmpla în România. Eu am lucrat aproape 17 ani in MAE si n-am văzut ceva similar," a declarat Popovici pentru Realitatea TV.

Diplomatul susţíne că Teodor Meleşcanu a comis abuz în serviciu şi conflict de interese.

"Au înţeles că au făcut-o groasă, au mimat că din motive personale fiul nu mai merge la post, de fapt, fiul a fost întors din Ungaria de pe autostrada. Probabil că a priceput si dna Dăncila că acest dosar se poate extinde si la dumneaei, prin faptul că a semnat hotarârea de guvern. Nu-mi inchipui că nu a fost informat," a mai afirmat diplomatul.

Bazil Popovici sustine că el a câştigat in decembrie 2016 un concurs pentru ocuparea postului de consul la Strasbourg, dar ca Teodor Melescanu a ignorat acest lucru, potrivit ziare.com.

Bazil Popovici a fost ambasador al Romaniei in Maroc si Portugalia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ