Denunţătorul din dosarul fostului şef CJ Cluj, HOREA UIOREANU, audiat patru ore în şedinţă secretă

| 18 mar, 22:29

Denunţătorul din dosarul de corupţie al fostului preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu, Răzvan Pop, a fost audiat, miercuri, mai mult de patru ore, la Tribunalul Cluj, în şedinţă secretă, avocaţii apărării spunând că declaraţiile acestuia ”nu au mai fost atât de exacte” ca în faza de urmărire penală.

Potrivit avocatului lui Horea Uioreanu, Smaranda Bara, şedinţa de judecată, care a început la ora 10.00, s-a încheiat seara, în jurul orei 19.00, ultimul martor audiat fiind Răzvan Pop, care până acum a dat declaraţii doar în faţa procurorilor DNA.

“La termenul de astăzi (n.r. - miercuri) au fost audiaţi patru martori dintre cei 28 care au dat declaraţii în faza de urmărire penală, unii martori au dat şi declaraţii contradictorii, în sensul pozitiv pentru noi ca apărare. Denunţătorul din dosar, Răzvan Pop, a fost audiat în cadrul unei şedinţe secrete, a răspuns întrebărilor puse de avocaţi, iar clientul meu, Horea Uioreanu, nu i-a adresat nicio întrebare. Din punctul nostru de vedere, al avocaţilor, martorul şi-a menţinut, în principiu, declaraţiile date în faţa procurorilor, însă la unele aspecte răspunsurile sale nu au mai fost atât de exacte şi precise ca la declaraţia dată anterior, în faza de urmărire penală. La termenul următor, care a fost stabilit pentru 30 martie, o să fie audiaţi alţi trei martori, angajaţi ai Consiliului Judeţean, Mariana Raţiu, Claudiu Salanţă şi Alexandru Creţu (n.r. - directorul tehnic de la CJ Cluj, arhitectul judeţului şi un angajat de la departamentul Achiziţii din cadrul CJ Cluj)”, a declarat  Smaranda Bara.

Miercuri, la Tribunalul Cluj a avut loc cel de-al doilea termen al procesului de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj Horea Uioreanu, în care au mai fost trimişi în judecată oamenii de afaceri Ioan Bene, Vasile Pogăcean şi Gabriel Davidescu, dar şi consilierul judeţean PNL Ioan Petran.

În 23 iunie 2014, Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ