Depresia costă statul peste 11 miliarde de euro

| 11 feb, 2014

În Europa, costul mediu pentru tratarea bolilor neuro-psihice este de 5.550 de euro anual,  pe cap de locuitor, în timp ce în România este de 525 de euro.

Țările din Europa au pierdut 92 miliarde de euro, în 2010, doar din cauza tulburărilor depresive majore care au afectat peste 30 de milioane de persoane, potrivit unui studiu al Jurnalului European de Neurologie, citat de un centru medical privat din România, scrie Yahoo.

Studiul indică o prevalență anuală medie pentru tulburarea depresivă majoră de 5,8% la nivel european.

“Costurile totale generate de afecțiunile neuro-psihice considerate în studiu au fost, în anul 2010, de 798 miliarde de euro la nivel european și de 11 miliarde de euro în România. Dintre acestea, în țara noastră, costuri de 1,26 miliarde de euro au fost cauzate doar de impactul tulburărilor depresive majore. Prin urmare, având în vedere PIB-ul României din 2010 de 124 miliarde de euro, rezultă că, anual, România pierde peste 1% din produsul intern brut din cauza costurilor generate de tulburările depresive majore. Astfel, costurile generate de afecțiunile neuro-psihice sunt comparabile cu cele generate de cele cardio-vasculare, cancer și diabet la un loc”,  a declarat Andreea Enache-Ţonoiu, director general al unui centru medical din România, dedicat tratării depresiei și afecțiunilor psihice asociate.

Citeşte mai mult aici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ