Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, urmărit penal. Dan Motreanu, acuzat de folosirea influenței și spălarea banilor

| 02 iul, 10:08

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Dan Motreanu, este urmărit penal de procurorii DNA pentru folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit și spălarea banilor, informează joi Direcția Națională Anticorupție.

Dan Motreanu este cercetat în dosarul în care este urmărit penal George Scutaru, fost consilier prezidențial, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală — denunțător în prezenta cauză — a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

"Din banii primiți, aproximativ 700.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui George Scutaru, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză) suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisă lui Dan Motreanu, ambele sume fiind date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate. Există date că proveniența și modul în care s-au obținut banii erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor de bani", susțin procurorii.

În dosar se efectuează acte de urmărire penale și față de alte persoane.

La ieşirea de la DNA, vicepreședintele Camerei Deputaților Dan Motreanu a declarat joi, că i s-a prezentat calitatea de suspect, dar că procurorii nu i-au dat alte amănunte.

Întrebat dacă își va da demisia din funcția de prim-vicepreședinte PNL, Motreanu a a arătat că va discuta cu conducerea partidului. "O să discut cu conducerea partidului și vedem după următoarea audiere și voi lua o decizie.

 

 

Tag-uri: Dan Motreanu, deputat, DNA, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 iul, 12:23
Robert Georgescu
bossul de la Romania Tv.,Iacobescu,nu s-a prezentat ieri la DNA
va ajunge in zilele urmatoare
pe surse,se aude si cauza:a facut pe el de emotie...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ