Deputatul Marko Attila, pentru care s-a avizat ARESTAREA preventivă, DISPĂRUT fără urmă

| 06 feb, 13:32

Deputatul Marko Attila, pentru care Camera Deputaţilor a avizat cererea DNA de arestare preventivă în Dosarul retrocedărilor ilegale, a dispărut fără urmă, acesta fiind de negăsit din luna decembrie a anului trecut.

Parlamentarul UDMR este anchetat pentru despăgubirea uriaşă acordată omului Elenei Udrea, Stelu, în perioada în care Attila era coleg cu Alina Bica la ANRP, informează România TV.

Deşi procurorii au primit undă verde de la Parlament pentru arestarea preventivă a deputatului UDMR, Marko Attila, acesta este de negăsit.

Marko Attila a plecat din ţară chiar în ziua în care Parlamentul a votat arestarea sa, iar surse judiciare spun că s-ar afla în Ungaria, informează România TV.

La data de 3 decembrie 2014, Camera Deputatilor a aprobat arestarea lui Marko Attila, acesta fiind acuzat de abuz in serviciu in dosarul in care este cercetata si fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, privind despagubirea acordata de ANRP pentru un teren supraevaluat din Capitala.

A doua zi, pe 4 decembrie, Marko Attila a fost citat de procurori, însă acesta nu s-a prezentat pe motiv că se află la Budapesta, la o intalnire oficială a maghiarilor de pretitutindeni.

Potrivit România TV, au existat informaţii potrivit cărora deputatul UDMR ar fi plecat de fapt în SUA. Cert este că demnitarul este dispărut fără urmă şi nu a mai ajuns în faţa procurorilor.

De altfel, procurorii au şi decis să disjungă din dosarul Alinei Bica pe cel care îl vizează pe Marko Attila. "Având în vedere faptul că procedurile de citare faţă de inculpatul Marko Attila-Gabor nu au putut fi îndeplinite în totalitate, în aşa fel încât să nu poată fi invocate nerespectarea unor garanţii procesuale privind inclusiv dreptul la apărare, întrucât acesta este plecat din ţară, se va dispune disjungerea cauzei, urmând ca cercetările să fie continuate într-un dosar distinct, sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit", anunţa DNA.

Tag-uri: DNA, Marko Attila, UDMR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ