Deputatul PSD Victor Cristea s-a supărat ca Nicolae Ceauşescu pe filmele româneşti

| 24 sep, 2013

Deputatul PSD Victor Cristea a criticat de la tribuna Parlamentului "vulgaritatea" filmului Poziţia Copilului lui Călin Netzer printr-un discurs desprins din tezele lui Nicolae Ceauşescu de la consfătuirea de la Mangalia din 1983.

„Cu câteva luni în urmă am văzut cu un coleg de-al meu un film, Poziţia Copilului. M-a impresionat foarte mult... După un timp aud că este premiat acest film. Am vrut să ies din sală când a început filmul.... Cu cuvinte atât de urâte.... Noi ne chinuim să dă o educaţie copiilor la şcoală şi în filmul ăla numai nişte obscenităţi, trivialităţi, înjurături... Copilul către mamă, îi spunea tot felul de lucruri urâte. Nu cumva acel film a fost premiat pentru că se doreşte denigrarea poporului român şi minimalizarea activităţii în învăţământul nostru? Și noi venim să-i mai dăm artistului... Pe ce bani?... Să-l şi legiferăm să denigreze şi să ne facă inculţi. Cu ce bani a făcut acest film, l-a făcut cu bani din buzunarul lui, din salariul lui?”, a spus Victor Cristea de la tribuna Parlamentului.

Poziţia Copilului este propunerea României pentru premiul Oscar pentru film străin.

Discursul lui Cristea îl puteţi vedea aici:

http://tinyurl.com/oszvqoy

Pentru comparaţie, urmăriţi un fragment din cuvântarea lui Nicolae Ceauşescu de la Mangalia din 1983 când s-a arătat foarte supărat pe filmul Faleze pe Nisip a lui Dan Piţa, un film despre care spunea că nu are nimic în comun cu educaţia socialistă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 sep, 2013
cineștie
plăcerea unor regizori , după 1990, s-a concentrat pe cultura coproculturii ,eu am refuzat să mai merg să văd unele filme sau piese de teatru pentru ca acest gust pentru promovarea vulgarității mi se pare patologic si ,curios , orientată spre spiritul românului ! poate că nu e întâmplător ,regăsec la unii creatori aceeași plăcere a susținătorilor maidanezilor împotriva oamenilor !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ