Descinderi la rectorul și prorectorul Academiei de Poliție

| 23 mai, 11:30

Procurorii DNA efectuează, joi, mai multe percheziţii, în dosarul privind ameninţarea jurnalistei Emilia Şercan, la domiciliul rectorului şi al prorectorului Academiei de Poliţie.

Procurorii DNA efectuează mai multe percheziții, în dosarul privind amenințarea jurnalistei Emilia Șercan. Descinderi au loc, atât la domiciliul rectorului, cât și la cel al prorectorului Academiei de Poliție. De asemenea sunt percheziţii şi la locuinţele mai multor ofiţeri.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi l-au plasat sub control judiciar în luna aprilie pe ofiţerul de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Gheorghe Adrian Bărbulescu, cel care ar fi ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan.

Potrivit ordonanţei procurorilor, în data de 15 aprilie, ofiţerul de la Academia de Poliţie ar fi transmis jurnalistei Emilia Şercan, pe numărul personal, mesaje de ameninţare (un mesaj tip text şi cinci mesaje folosind aplicaţia Facebook Messenger), pentru a o constrânge să înceteze activitatea de investigare a modului în care mai multe persoane din cadrul şcolii doctorale a Academiei de Poliţie A.I. Cuza, au obţinut titlul de doctor. „ Inculpatul a ameninţat-o pe jurnalistă că, că în caz contrar, aceasta va suferi acte de violenţă şi îi va fi suprimată viaţa”, arată procurorii DNA.

Emilia Șercan a declarat joi, la un post de televiziune, că este posibil să se afle că ofițerul care a amenințat-o a fost doar un executant și comanda a venit din altă parte. „Lucrul acesta nu poate sa spuna decat un singur lucru, că procurorii au indicii legate de implicarea rectorului și a altor angajați. Din câte înteleg sunt și doi prorectori vizați, nu știu dacă și acasa la aceștia s-au făcut percheziții. Deci vorbim de conducerea extinsă a Academiei. Eu cred ca din moment ce procurorii DNA au decis sa faca aceste perchezitii, au indicii care arata implicarea lor in santajul care a fost pus la cale la adresa mea.”

Jurnalista Emilia Şercan este cea care a anunţat, pe Facebook, că a fost ameninţată. "Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de ameninţare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informaţii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire", a scris Emilia Şercan, pe Facebook, publicând o captură după mesajul primit.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ