UPDATE Percheziţii la studiourile MEDIAPRO în această dimineaţă

| 08 iul, 2014

Sediul MediaPRO din Buftea şi alte 66 de societăţi comerciale, multe dintre ele fictive, sunt în vizorul poliţiştilor Capitalei care efectuează, marţi, 26 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, au declarat pentru surse oficiale.

Poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea infracţională a grupului identificat, stabilind că 66 de societăţi comerciale ar fi cumpărat servicii fictive de la societăţi fantomă în scopul deducerii artificiale şi ilicite a TVA-ului şi impozitului pe profit. Valoarea serviciilor şi a produselor achiziţionate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro.

La acţiune participă 90 de poliţişti şi trei procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, totodată urmând a fi puse în executare 13 mandate de aducere.

Percheziţiile se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Citeşte şi: Ponta: Adrian Sârbu a fost la mine în birou şi mi-a spus să-i opresc nişte controale de la ANAF

Premierul Victor Ponta a afirmat luni că nici Adrian Duicu, nici Petre Tobă nu au fost la el în birou, în schimb a fost Adrian Sârbu care i-a spus că are un control de la ANAF şi i-a cerut să îl oprească, dar i-a transmis că nu poate face acest lucru.

'Nu au fost la mine în birou, nu nimeni, aş minţi să spun, nu a fost domnul Duicu cu domnul Tobă, singurul om care a fost la mine în birou şi de care îmi amintesc a fost domnul Adrian Sârbu care mi-a zis că are nişte controale de la ANAF şi dacă pot să le opresc şi i-am zis că nu pot. Şi de atunci am tot citit ce rău sunt eu. Nu opresc la nimeni controale la ANAF, eu cred că toată lumea trebuie să îşi plătească taxele', a precizat Ponta, la postul B1 TV.

El a adăugat că nu crede că există moguli buni şi moguli răi în presă, ci doar proprietari de presă care respectă legea, plătindu-şi taxele şi impozitele, şi altii care nu le achită.

'Mai departe, alte fapte penale nu ţin de Guvern, ce face fiecare patron de presă e treaba Justiţiei. Stilul ăsta care s-a practicat mulţi ani în România, vrei să-ţi plătesc taxe, ia să vezi că te cert un pic în trustul meu de presă, ia mai lasă-mă cu ANAF şi încep să te laud, e un lucru pe care nu l-am acceptat şi nu îl voi accepta cât timp sunt prim-ministru', a menţionat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ