Descoperire de ultimă oră! Un nou beneficiu important al vinului

| 25 apr, 2014

Noi cercetări au scos la iveală că boala renală cronică poate fi combătută cu ajutorul vinului.

Oamenii de știință de la Universitatea Colorado au analizat date de la 5.852 de participanți și au aflat că prevalența bolilor renale cronice, era mai scăzută în cazul participanților care consumau un pahar de vin pe zi, în comparație cu cei care nu consumau deloc vin.

De asemenea, participanții care aveau deja boli cronice de rinichi, aveau un risc mai scăzut să dezvolte afecțiuni cardiovasculare dacă aveau obiceiul să bea un pahar de vin pe zi.

”Bolile renale au aceiași factori de risc ca bolile de inimă, iar studiile anterioare au arătat că un consum moderat de vin scade riscul afecțiunilor cardiovasculare”, explică dr. Tapan Mehta.

Aproape două milioane de români au boală cronică de rinichi, ale cărei prime simptome pot apărea abia când 90% din funcţia renală a fost pierdută, potrivit medicului Cristian Serafinceanu.

Mai multe, pe doctorulzilei.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ