Descoperirea care revoluţionează lumea. Cine sunt cei care au reuşit să transforme aerul în benzină

| 21 oct, 2013

Începând din luna august, de când au pus bazele unei mici rafinării care produce benzină din dioxid de carbon şi vapori de apă, compania Air Fuel Synthesis, din Stockton-on-Tees, a produs cinci litri de benzină.

Planul este însă altul. Firma speră ca în doi ani să construiască o unitate la o scara mai mare, comercială, capabilă să producă o tonă de benzină pe zi. De asemenea, să creeze şi combustibil verde pentru transportul aerian, în scopul de a face companiile mai puţin dependente de carbon.

Tim Fox, managerul Departamentului energie şi mediu de la Institution of Mechanical Engineers din Londra, se declară încântat de proiect : "Sună prea bine ca să fie adevărat, dar este adevărat. Produc aşa ceva, eu am fost acolo şi am văzut. Inovaţia consta în faptul că au făcut să se întâmple toate acestea . Este o instalaţie pilot mică, ce se bazează pe captarea aerului şi extragerea de CO2, pe principii bine ştiute. Folosesc componente bine cunoscute și bine definite, dar ceea ce este interesant este faptul că au construit un tot şi au demonstrat că poate funcţiona".

Deşi procesul este încă într-un stadiu timpuriu de dezvoltare şi este nevoie de energie electrică de la reţeaua naţională pentru a lucra, compania consideră că va fi în cele din urmă posibil să utilizezi energie din surse regenerabile în cât mai multe domenii.

"Am luat dioxid de carbon din aer şi hidrogen din apă şi am transformat aceste elemente în benzină", a declarat Peter Harrison, directorul executiv al companiei, care a dezvăluit descoperirea în cadrul unei conferinţe la Institution of Mechanical Engineers în Londra.

"Nimeni din ţară sau din străinătate nu produce benzină prin această metodă, din câte ştim noi. Arată şi miroase ca benzina, dar este mult mai curată şi mai clară decât cea obţinută din petrol fosil", a spus Peter Harrison, pentru The Independent.

"Noi nu avem nicio urmă de aditivi sau alţi compuşi urât mirositori din benzină convenţională şi totuşi combustibilul nostru poate fi folosit în motoarele existente", a precizat el. "Aceasta înseamnă că oamenii vor putea utiliza produsul nostru în maşina lor, fără să fie nevoiţi să instaleze bateriile sau să adapteze vehiculul în vreun fel pentru noua benzina", a adăugat Harrison.

Extragerea dioxidului de carbon din aer, eliminând în acest fel şi principalul gaz cu efect de seră din atmosferă, este ţelul tehnologiilor verzi. Această firmă britanică îl duce însă la un alt nivel: foloseşte carbonul din atmosferă pentru a produce un combustibil care poate fi folosit de motoarele deja existente.

Peter Harrison crede că această idee revoluţionară va transforma pur şi simplu economia Marii Britanii.

"Până la finalul anului 2014, vom găsi fondurile necesare şi vom produce benzină folosind energie regenerabilă la scară comercială", a concluzionat Harrison.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 oct, 2013
Bogdan Ioan
Apa,poate inlocui prtial benzina si motorina.
CONDITII:-1)apa trebuie sa fie in stare de gaz,-2)apa in stare de gaz,trebuie sa intalneasca amestecul carburant aer-benzina,in galeria de admisie sub carburator,pentru a se putea amesteca,-3)volumul de apa in stare de gaz,trebuie sa fie mai mic sau egal cu cel de amestec carburant,aer-benzina,preparat in carburator.-Sursa de energie necesara,slabirii fortelor de legatura electrostatice dintre moleculele de apa lichida o recuperam,din energia termica a gazelor evacuate din cilindrii motorului,prin intermediul unui schimbator de caldura.FUNCTIONARE:-Se porneste motorul,se lasa sa functioneze n,minte,timp in care "schimbatorul de caldura" atunge temperatura optima slabirii fortelor de legatura dintre moleculele de apa lichida.Apa in stare de gaz,obtinuta in schimbatorul de caldura este ASPIRATA in colectorul de admisie,aici se amesteca cu elementele chimice ale amestecului carburant aer-benzina,marind volumul de elemente chimice,H si O,-Din acest moment motorul functioneaza MIXT (apa in stare de gaz+amestec carburant aer-benzina)De ce nu s-a reusit pana acum,pentru ca nu s-au respectat conditiile obligatorii.Daca,se respecta aceste conditii,cu siguranta,omenirea va reusi .Trebuie numai sa se vrea.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ