Despre jurnaliștii care pun la suflet. Cazul Arafat și suporterii lui Băsescu din presă

| 18 dec, 2014

Elicopter SMURD prăbuşit. Prăbușirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol a retrezit subiectul privatizării sistemului medical de urgență, pus la păstrare după protestele din iarna lui 2012, care au dus la demisia guvernului Boc. Și cum toate nenorocirile trebuie să primească un nume, jurnaliștii apropiați Palatului Cotroceni au găsit unul și pentru aceasta: Raed Arafat.

Raed Arafat SMURD. Creatorul SMURD este blamat acum de o anumită parte a presei pentru tot ce nu merge bine în sistemul medical de urgență, dar și în cel care ține de intervențiile în caz de urgență, respectiv ISU. Avocații din presă ai lui Băsescu nu puteau rata momentul și au pornit la atac, promovând teme care au generat mișcări de stradă în 2012: Raed Arafat trebuie eliminat, sistemul de urgență trebuie privatizat. Întâmplarea face că acest scandal vine chiar acum, în ultimele zile de mandat ale președintelui Băsescu, așadar toate acuzațiile la adresa lui Arafat pot fi considerate un tribut adus viitorului fost președinte, de către servitorii săi credincioși.

Discuția dacă Arafat este sau nu vinovat pentru ce s-a întâmplat la Constanța este absurdă. Nu el este cel care a intervenit la fața locului, nu el este cel care a dat la vâsle pentru că nu avea cheia de la motorul bărcii, nu Arafat este cel care a răspuns apelului la 112. Dacă în februarie, când a avut loc accidentul din Apuseni, Arafat nu a putut fi implicat în subiect, atacurile fiind concentrate atunci pe ROMATSA și STS, cei care s-au simțit lezați în 2012, care au considerat că au pierdut atunci o bătălie, au văzut acum o ocazie de a se răzbuna și profită din plin de ea.

Citeşte şi: ELICOPTER SMURD PRĂBUŞIT. Concluzia anchetei: Membrii echipajului au murit ÎNECAŢI

Raed Arafat a dezvoltat în România un sistem de intervenție în caz de urgență pe care sunt invidioși chiar și lideri ai unor state occidentale, ca să nu mai vorbim de vecinii noștri din toate cele patru zări. Acesta este meritul său și nimeni nu i-l contestă. Ca toate sistemele însă, el este la fel de puternic precum cea mai slabă componentă a sa. De aici și până la a blama întregul sistem și creatorul său, drumul e lung. Într-adevăr, poate că unii dintre cei 4 ocupanți ai elicopterului prăbușit ar fi putut fi salvați dacă s-ar fi intervenit mai repede, dar la fel de bine poate că accidentul nu ar fi avut loc dacă elicopterul nu zbura deasupra apei. Sunt mulți de „poate” și de „dacă” implicați și nu vom ști niciodată ce s-ar fi putut întâmpla. Un lucru este sigur însă: dacă îl eliminăm pe Raed Arafat, atunci vom elimina și ceea ce este bun la acest sistem.

Nimeni nu a stat să se gândească la nenumăratele vieți salvate de cei de la SMURD, nimeni nu promovează aceste date, asta pentru că ele ar prezenta o realitate pozitivă. Și acestea ar trebui să intre în bilanțul pe care jurnaliștii i-l fac lui Arafat, dar având în vedere că scorul ar fi net în favoarea sa, ele sunt ignorate în totalitate.

Din dorința de a-i face un cadou idolului lor, jurnaliștii băsiști sunt în stare să distrugă imaginea oricărei instituții din țara aceasta, indiferent cât de vitală este sau cât de bine funcționează. Nimic nu mai contează atunci când e vorba de pus ofrande la altarul lui Zeus.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 apr, 13:37
arahat , de la gadea citire
STAN si BRAN
araboiu este un hot ; rusine pentru ponta ca mentine un strain ca secretar se stat in ministerul care ne omoara zilnic semenii.
cat a luat arahat din procentul dat aiurea pentru salvari ?
isi aduce aminte arahat de femeia gravida din ploiesti care a fost trimisa la bucuresti cu masina proprie din lipsa de salvari ? copilul nascut in masina a murit.
19 dec, 2014
Adam
Cea mai cautata oferta de lucru! Veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru, pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
18 dec, 2014
Paul Aparaschivilor
biserica adoratiei lui Arafat,preot:Ciprian Stan
Discuția dacă Arafat este sau nu vinovat pentru ce s-a întâmplat la Constanța este absurdă. Nu el este cel care a intervenit la fața locului, nu el este cel care a dat la vâsle pentru că nu avea cheia de la motorul bărcii, nu Arafat este cel care a răspuns apelului la 112.

ai dreptate....au murit 4 oameni....trebuie sa tacem,sa nu punem intrebari,sa nu-l suparam pe cel ce manageriaza un serviciu
intotdeauna de vina sunt subordonatii
ce mai conteaza 4 oameni.....suntem peste 22 milioane
iar managerul,intamplator cu numele de Arafat ,este sublim in activitatea lui la stat si privat...
18 dec, 2014
Alina
Cipriane, chiar nu-ți e rușine? Ai luat-o pe urmele imberbului pastor pocăit și a membrului fundației lui Arafat, ce răspunde la numele de Radu Tudor?
19 dec, 2014
Ciprian Stan-ziarista
pentru Alina
nu stiu ce inseamna rusine...
nu cunosc semnificatiile cuvintelor: imberb,pastor si pocait
nu sunt platit pentru asa ceva
basisto...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ