Detaliul care i-a uimit pe biologi. Ce au observat când s-au uitat atent la această poză

| 09 mai, 2014

Cercetătorii care studiau o fotografie cu o specie foarte rară de rechin, prins de un pescar în Golful Mexic, au observat ceva neobişnuit în imagine.

Analizând această fotografie cu un „rechin-spiriduş”, biologii au observat un detaliu interesant în poză.

Printre creveţii prinşi de pescari se pot vedea foarte multe izopode uriaşe. Prezenţa lor sugerează că aceşti creveţi şi rechinul se aflau în apropiere de carcasa unei balene, unde se formează un mic ecosistem, cu vieţuitoare care se pot hrăni zeci de ani din această carcasă.

Biologul marin Andrew Thaler spune că vrea să se scufunde cu un submarin în zona unde a fost prins rechinul, pentru a verifica dacă există această carcasă de balenă, pe fundul oceanului.

Pescarul a eliberat rechinul înapoi în apă, declarând că este cea mai bizară creatură pe care a prins-o în cei 50 de ani de activitate.

Izopodele sunt crustacee mici, care au de obicei între 0,5-20 de mm, sunt de regulă necrofage şi există peste 10.000 de specii diferite în întreaga lume.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ