Dezastru pentru românii care au rate la bănci. ROBOR a crescut cu 6% într-o singură zi

| 25 apr, 14:50

Încă o lovitură dură pentru românii cu credite. Pentru a treia zi consecutiv, indiceleROBOR a explodat, potrivit datelor publicate, miercuri, de Banca Naţională a Românei. Valoarea ROBOR rămâne, astfel, la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani şi jumătate.

Cea mai mare creştere o are indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, de la 2,28, marţi, la 2.42 miercuri, un salt de 6% faţă de ziua precedentă.

Este cea mai mare cotaţie din ultimii 3 ani şi jumătate. În a doua jumătate a lui 2014, indicele a avut o creştere abruptă.

Şi ROBOR la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, a crescut de la 2,52 la 2,54 în timp ce indicele pe nouă luni a avut o creştere de la 2,57 la 2,60. Şi la aceste categorii, valori similare ale ROBOR nu s-au mai înregistrat din a doua jumătate a anului 2014.

Indicele ROBOR la 12 luni a crescut de la 2,62 la 2.65.

Într-o intervenţie în direct la Realitatea TV, Adrian Vasilescu, consilerul guvernatorului BNR, a explicat faptul că evoluţia negativă din ultimele zile are legătură şi cu semnalele proaste lansate şi promovate în spaţiul public.

"Sunt voci în piaţă care ştiu ce se întâmplă în BNR si care se constituie într-un cor care promovează în spaţiul public înformaţii alarmante, în discrepanţă cu realitatea. (...) O bancă comercială care dă dobânzi evident că urmăreşte dezbaterea publică şi, pe fondul temerii şi a deformării realităţii, decide să majoreze dobânziile," a afirmat Vasilescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ