DEZVĂLUIRE INEDITĂ: Cum a fost afectată România de criza din UCRAINA

| 25 iun, 15:34

Criza din Ucraina nu s-a repercutat asupra economiei româneşti nici pe canalul financiar, nici pe cel comercial, singurul efect notabil fiind creşterea importurilor de produse alimentare din ţările europene afectate de embargoul impus de Rusia, se arată în raportul anual de activitate al Băncii Naţionale a României (BNR) publicat pe site-ul instituţiei, transmite Agerpres.

 

"Criza din Ucraina nu s-a repercutat asupra economiei româneşti nici pe canalul financiar, nici pe cel comercial, singurul efect notabil fiind creşterea importurilor de produse alimentare din ţările europene afectate de embargoul impus de Rusia. De asemenea, reapariţia problemelor privind datoria publică a Greciei nu a afectat sistemul bancar autohton, băncile româneşti cu capital majoritar grecesc respectând în totalitate cerinţele de prudenţialitate impuse de BNR. Incertitudinea sporită la nivel regional s-a resimţit totuşi la nivelul climatului investiţional, dar chiar şi în aceste condiţii marjele obligaţiunilor româneşti faţă de cele germane au continuat să se diminueze pe parcursul întregului an 2014 şi în primele luni din 2015", informează Banca Centrală.

La începutul lunii august a anului trecut, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole şi alimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei în contextul crizei din Ucraina. Lista include produse din carne şi lapte precum şi fructe şi legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia şi Norvegia. Embargoul nu include însă produsele şi alimentele pentru copii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ