Dezvăluiri în dosarul Bercea: TRAIAN BĂSESCU, acuzat că a primit bani în vila de la Neptun

| 23 iul, 2014

Izaura Anghel a declarat în fața Curții de Apel că “Mircea Băsescu i-a dat 300.000 de euro lui Traian Băsescu în vila de protocol de la Neptun“. Fiica lui Bercea Mondial susține că fratele său are înregistrări cu Mircea Băsescu recunoscând tranzacția cu președintele, dar că îi este teamă să discute cu el la telefon despre locul unde se află filmările.

Dosarul Bercea Mondial – Mircea Băsescu capătă contururi oficiale, după ce Izaura, fiica lui Sandu Anghel, a afirmat că există înregistrări, care nu se află încă în rechizitoriul procurorilor, în care fratele președintelui recunoaște transferul sumei de 300.000 euro către Traian Băsescu, chiar în vila de protocol de la Neptun a șefului statului.

E important de reținut că, deși Mircea Băsescu, prin avocații săi, a contestat veridicitatea înregistrărilor difuzate până în acest moment, filmările au fost totuși incluse în dosarul procurorilor, iar acestea au dus la arestarea preventivă a fratelui președintelui.

Citeşte şi: Dosarul Bercea-Băsescu. Marian Căpăţână: Plătesc ca FRAIERUL oalele sparte de Mircea Băsescu

Stenograme Băsescu Bercea. Dacă este adevărat că Mircea Băsescu a fost înregistrat de Florin Anghel, în biroul său, spunând că o parte din bani au ajuns la Traian Băsescu, atunci toată afacerea traficului de influență al clanului de interlopi va ajunge la punctul de fierbere și va produce un cutremur de proporții pe scena politică.

Dar înregistrările ‘clandestine’ nu se opresc aici. Conform propriilor afirmații, Mircea Băsescu i-ar fi recunoscut ginerelui lui Bercea Mondial că are camere de supraveghere în locuința sa, pentru a-i monitoriza pe toți cei cu care avea de a face. În mod inexplicabil, însă, la casa lui Mircea Băsescu din Constanța nu au fost cerute și efectuate percheziții de către anchetatori.

Ținând cont că nici Mircea Băsescu, nici clanul de interlopi nu aveau încredere unii în alții, și există înregistrări peste înregistrări cu discuții despre sute de mii și chiar milioane de euro, a căror destinație precisă era mituirea magistraților, o întrebare care ar merita să fie pusă mai des în acest dosar este – unde sunt banii? Nu cumva înregistrările din casa lui Mircea Băsescu ar putea să arunce o lumină nouă asupra transferului de bani de la interlopi către acesta? Și nu este de datoria anchetatorilor, în primul rând follow the money, să urmărească circuitul banilor cu destinație ilicită?

Citeşte şi: DOSARUL BĂSESCU BERCEA. Scandalul Mondial continuă, noi înregistrări bombă cu Mircea Băsescu

În momentul în care se va demonstra fără niciun dubiu că banii respectivi au ajuns la fratele președintelui, acesta va avea de dat în scris procurorilor ce urma să facă cu ei, iar strategia lui de a-l scoate țap ispășitor pe Marian Căpățână se va evapora în ridicol. Însă pentru a putea da de urma banilor, anchetatorii trebuie să fie atenți să nu se piardă în hățișul de filmări și să vizeze în mod direct recuperarea prejudiciului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ