Dezvăluiri presa germană: România, implicată în alt scandal internaţional

| 04 dec, 2014

România este suspectată a fi implicată în alt scandal internaţional, după EADS. Autorităţile române ar fi implicate în afaceri de înşelăciune prin exporturi de proiduse bio în Germania, scrie presa germană.

Două ziare germane, "Süddeutsche Zeitung" din München şi "Die Tageszeitung" din Berlin, au dezvăluit astăzi detalii legate de două scandaluri de corupţie în care sunt implicate autorităţile din România, informează RFI.

Fără a da vreun nume, "Süddeutsche Zeitung" vorbeşte despre mituirea unor înalţi demnitari români, implicaţi în achiziţionarea de tehnică de securizare a frontierei, produsă de concernul Airbus, fosta EADS.

Un alt scandal, în care sunt implicate autorităţile din România, a fost dezvăluit de către ziarul berlinez "Die Tageszeitung".

Două firme din România au exportat aproximativ 5.500 de tone de cereale convenţionale şi seminţe uleioase în Germania şi alte ţări europene, declarîndu-le drept marfă bio. Este vorba despre firmele Grains Trading şi JustOrganic.

Potrivit ziarului, atât autorităţile române competente, cât şi firmele de achiziţionare ştiau că produsele agricole livrate nu corespund standardelor bio declarate. Ziarul vorbeşte despre unul din cele mai mari scandaluri de înşelăciune descoperite pe piaţa europeană a produselor bio. Din România s-au importat produse "bio" în valoare de cel puţin 411.000 de euro.

În pofida unor încercări de a clarifica situaţia, Ministerul Agriculturii de la Bucureşti, a dat ziarului răspunsuri evazive. S-a precizat doar că ar fi fost constatate anumite nereguli şi că nu s-a putut stabili, în baza unor documente, provenienţa mărfurilor exportate. Abaterile ar fi atât de grave, încât cele două firme şi-au întrerupt afacerile cu mărfuri bio.

Deşi autorităţile de control din România erau la curent cu afacerile dubioase ale firmei JustOrganic, din judeţul Tulcea, ele nu au intervenit. Firma respectivă este implicată într-un scandal similar descoperit în Italia, unde procuratura a deschis o anchetă. Investitorul italian Gianpaolo Romani a fost arestat la domiciliu, iar directorului Daniel Ciubotaru i s-a interzis temporar orice activitate comercială, potrivit stiripesurse.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 dec, 2014
Elena
Locuri de munca pe timp de criza
Locuri de munca pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ