DGPMB: 60% din maşinile Poliţiei Capitalei sunt uzate

| 31 ian, 2014

Autospecialele Poliţiei Capitalei sunt uzate în proporţie de aproximativ 60%, însă conducerea instituţiei spune că a găsit sprijinul necesar la forurile superioare pentru a le asigura măcar mentenanţa, dacă nu există posibilităţi pentru achiziţionarea unor maşini noi, a afirmat vineri şeful DGPMB, comisarul-şef Mihai Pruteanu.

"Facem eforturi deosebite şi am găsit sprijin inclusiv la forurile ierarhic superioare pentru că trebuie să asigurăm mentenanţa autospecialelor din dotare. (...) Necesităţile sunt foarte mari, nu doar la Poliţia Capitalei... şi într-o poliţie europeană se întâmplă acest lucru. (...) Avem într-adevăr maşini cu rulaj mare de kilometri, dar care reprezintă siguranţă pentru că le-am întreţinut permanent în bazele noastre de reparaţie. Avem chiar şi maşini noi, am beneficiar şi de acel program Rabla. Dacă e să dăm un procent, cam 60% din maşini sunt vechi, au un anumit grad de uzură, şi 40% sunt maşini cărora nu avem ce le reproşa din punct de vedere tehnic', a spus Pruteanu, vineri, după prezentarea bilanţului instituţiei,

Totodată, Mihai Pruteanu a subliniat că pentru Poliţia Capitalei anul 2013 a fost cel mai bun din ultimul deceniu, în condiţiile în care Bucureştiul se înscrie într-un trend descendent în ceea ce priveşte criminalitatea.

'În luna noiembrie 2013 am participat la o reuniune de lucru a şefilor de poliţie din capitalele Uniunii Europene, a fost o întâlnire regională, unde toţi au prezentat trendul ascendent al criminalităţii în aceste ţări. Bucureştiul a fost singurul care a prezentat un trend descendent. Valorile ne indică faptul că putem vorbi de o siguranţă, de o securitate eficientă, normală la nivelul Capitalei', a precizat Pruteanu.

El a spus că sunt şi zone unde infracţionalitatea constituie o problemă, cum ar fi zona Gării de Nord, unde poliţiştii colaborează cu poliţia locală şi jandarmeria pentru a crea siguranţă pentru cetăţeni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ