DIICOT: Percheziţii în Călăraşi şi Constanţa pentru destructurarea unui grup specializat în proxenetism

| 23 iul, 08:34

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, efectuează joi 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Călăraşi şi Constanţa în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în proxenetism.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010 - 2014 suspectul T.P. a constituit un grup infracţional organizat, ce a acţionat concertat în această perioadă, în scopul racolării mai multor persoane de sex feminin în vederea obligării la practicarea prostituţiei pe teritoriul Spaniei şi Franţei, obţinând în acest fel importante sume de bani în beneficiul grupării.

În fapt, în centrul grupării s-a aflat suspectul T.P., personalitate marcantă a lumii interlope locale, cunoscut în trecut pentru activităţi similare de proxenetism şi prostituţie, în prezent fiind condamnat la o pedeapsă de 11 ani şi 6 luni, informează DIICOT.

Activitatea de recrutare a tinerelor se realiza de către unul dintre membrii grupării, fiind vizate doar persoanele de sex feminin provenite de regulă din familii dezorganizate, cu o situaţie materială precară, precizează sursa citată.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Călăraşi, vor fi aduse, în vederea audierii, 16 persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa, precum şi jandarmi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de D.I.P.I.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ