Din ce cauza fac femeile cancer

| 24 apr, 2014

Virusul HPV este unul dintre cei mai periculoși factori care duc la apariția cancerului vaginal, influențand 2/3 din numărul de cazuri. Mai mult infecția cu HPV poate provoca și alte boli sau alte forme de cancer.

Cancerul de col uterin

Femeile care au suferit de această formă de cancer, riscă se se îmbolnăvească și de cancer vaginal. Din acest motiv, este recomandat ca ele să meargă la controale regulate la medicul specialist.

Alcoolul

Consumul excesiv de alcool poate duce la declanșarea unui număr semnificativ de boli, cancerul vaginal numărandu-se printre ele.

Varsta este un factor de risc

Factorul cheie în cazul cancerului vaginal este varsta, femeile peste 70 de ani fiind cele mai afectate. Incidența cazurilor de cancer vaginal este destul de mică la femeile cu varsta de 40 de ani, marea majoritate din paciente avand 70 de ani sau mai mult.

Adenoza vaginală

Această afecțiune apare la femeile mature, precum și la cele care au sangerări menstruale abundente. De asemenea, faptul că viitoarea mamă ia în timpul sarcinii dietilstilbestrol, un medicament împotriva sangerărilor, crește riscul de cancer vaginal, scrie bzi.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ