Din fericire, Senatul şi-a făcut datoria faţă de mame şi pensionari

| 02 sep, 2014

Situaţia a provocat îngrijorare la nivel naţional, iar guvernanţii au venit cu soluţia amnistiei fiscale, care nu se va aplica şi celor care s-au folosit de acte false pentru a înşela statul.

Liniştea a peste 12.000 de mame şi a peste 21.000 de pensionari depinde de Parlament. Prin adoptarea legii privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor, Senatul şi-a făcut datoria, iar acum mai urmează ca legea să fie adoptată şi de Camera Deputaţilor, care, potrivit liderilor coaliţiei de guvernare, pare o formalitate. Însă, surpriza neplăcută a venit din partea PNL, care s-a opus acestor măsuri.

Din cauza greşelilor unor funcţionari publici, mii de persoane ar fi avut de returnat sume de bani însemnate primite în ultimii ani. În acest context, mai multe persoane, speriate de faptul că nu vor avea de unde să returneze aceşti bani, şi-au luat viaţa. Situaţia a provocat îngrijorare la nivel naţional, iar guvernanţii au venit cu soluţia amnistiei fiscale, care nu se va aplica şi celor care s-au folosit de acte false pentru a înşela statul.

Citeşte şi: Rovana Plumb: Cine sunt bugetarii care vor beneficia de amnistia fiscală

În primă fază, soluţia aleasă de Guvern a fost acceptată de aproape toate forţele politice, însă la votul din Senat de săptămâna trecută parlamentarii PNL au părăsit sala şi astfel nu a fost cvorum, iar legea nu a putut fi votată. Reacţia PNL a fost una surprinzătoare în contextul în care şi-au asumat la alegerile parlamentare din 2012 repararea nedreptăţilor. Din păcate şi PNL, în care românii îşi puneau mari speranţe, a adoptat modelul băsist de a face politică. Nu exagerăm cu nimic dacă afirmăm că parlamentarii PNL, în frunte cu Klaus Werenr Iohannis, blocând adoptarea acestor proiecte de lege, şi-au arătat dispreţul faţă de mame şi pensionari.

Pe de altă parte, de apreciat rămâne consistenţa de care dă dovadă alianţa de guvernare. Aceştea şi-au asumat faptul că vor continua programul USL de reparare a nedreptăţilor fostei guvernări şi merg pe acestă linie. După votul din Senat, aministia fiscală a mamelor şi pensionarilor mai trebuie să treacă doar de Camera Deputaţilor şi se pare că nu vor fi probleme în acest sens. Ce este important de sesizat în acest caz cu amnistia fiscală este faptul că guvernanţii au arătat că sunt oameni şi nu se raportează la cetăţeni ca la nişte cifre. Pe de altă parte, PNL a dezamăgit enorm pentru faptul că a tratat cu cinism o situaţie gravă, unde se ştia foarte bine că au murit câteva persoane.

Citeşte şi: Schimbarea la față: Băsescu salută decizia Guvernului privind amnistia pensionarilor și a mamelor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ