DIPLOMAT RUS: Statul Islamic stăpâneşte metodele de fabricare a armelor chimice

| 29 oct, 14:45

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) stăpâneşte metodele de fabricare a armelor chimice, a declarat joi pentru agenţia de presă TASS Mihail Ulianov, şeful Departamentului de neproliferare şi control al armamentului din cadrul Ministerului de Externe rus, informează Agerpres.

'Gruparea Statul Islamic a obţinut, se pare, într-adevăr acces la tehnologiile de fabricare a armelor nucleare, la documente tehnice şi capacităţi de producţie', a afirmat el, indicând că există deja o 'mulţime de mărturii' despre utilizarea de către jihadişti a armelor chimice în Irak şi Siria. 

Consiliul de Securitate 'nu a reacţionat deocamdată în mod adecvat la toate aceste fapte', a spus diplomatul rus, adăugând că partea rusă insistă asupra unei reacţii internaţionale în această privinţă. 

Moscova, a mai spus el, se pronunţă asupra prelungirii mandatului Comisiei ONU create în 2013 pentru investigarea utilizării armamentului chimic în Siria, al cărei mandat ar trebui să fie extins şi pe teritoriul Irakului, unde Statul Islamic ocupă zone vaste. Dar, o investigaţie în aceste teritorii este posibilă numai după ce islamiştii vor fi alungaţi de acolo.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ