Directorul general al APIA, Dorel Benu, a fost suspendat din funcţie. Mihai Puţintei asigură interimatul

| 06 iun, 2014

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, l-a suspendat, vineri, din funcţie, pe directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Gheorghe Dorel Benu, în urma hotărârii instanţei judecătoreşti privind arestarea la domiciliu a acestuia, informează MADR.

Decizia ministrului Daniel Constantin a fost luată în baza prevederilor articolului 94, pct.1, lit. f din Legea 188/ 1999 privind statutul funcţionarilor publici.

'Pentru asigurarea unei coordonări a APIA, ministrul Agriculturii l-a desemnat în calitate de director general interimar pe domnul Mihai Puţintei, în prezent director general al Direcţiei Generale Buget Finanţe şi Fonduri Europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale', menţionează MADR.

Totodată, la nivelul APIA, se află în desfăşurare controale dispuse de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru identificarea şi corectarea disfuncţionalităţilor şi pentru a asigura Comisia Europeană şi beneficiarii plăţilor europene şi de la bugetul de stat că activitatea APIA se va desfăşura în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană.

Procurorii DNA Suceava au dispus, miercuri seara, reţinerea lui Gheorghe Dorel Benu, director general al APIA Bucureşti, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de foloase necuvenite, în formă continuată şi favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar au mai fost reţinuţi Delia Moldoveanu, director executiv adjunct APIA Centrul Judeţean Suceava, pentru acordarea de subvenţii cu încălcarea legii sau neurmărirea, conform legii, a respectării destinaţiei subvenţiei, în forma continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată, dare de mită şi omisiunea sesizării, şi Neculai Toma, medic veterinar în cadrul Circumscripţiei Sanitar Veterinare Horodnic, precum şi reprezentantul Asociaţiei Crescătorilor de Animale Horodnic, pentru înşelăciune, în formă continuată, şi tentativă la această infracţiune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi instigare la fals în declaraţii, în formă continuată.

Gheorghe Dorel Benu a fost pus în libertate, joi seară, de Tribunalul Suceava, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere, instanţa rămânând în pronunţare. De asemenea, au fost puşi în libertate, tot ca urmare a expirării ordonanţelor de reţinere, Delia Moldoveanu, consilierul judeţean Ioan Piticari şi medicul veterinar Neculai Toma.

Vineri, Tribunalul Suceava a dispus arest la domiciliu pentru 30 de zile în cazul directorului general APIA, Dorel Gheorghe Benu, dar şi pentru adjunctul şefului APIA Suceava, Delia Moldoveanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ