Directorul general al Volkswagen A DEMISIONAT în urma scandalului privind emisiile de noxe

| 23 sep, 19:48

Scandalul privind emisiile de noxe izbucnit la grupul Volkswagen a făcut prima victimă. Directorul general Martin Winterkorn a demisionat, miercuri după-amiază, anunţând că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru cele întâmplate.

Martin Winterkorn s-a declarat uimit de neregulile petrecute chiar sub conducerea sa, fără ca el să-şi dea seama.

"Sunt şocat de evenimentele din ultimele zile. În principal, sunt uimit de faptul că deficienţe de această amploare au fost posibile în Grupul Volkswagen. În calitatea de director general, accept responsabilitatea pentru neregulile depistate la motoarele diesel şi am cerut Consiliului de supraveghere să accepte încheierea mandatului meu la conducerea Grupului Volkswagen. Fac acest gest în interesul companiei, deşi nu am fost conştient de nicio neregulă de care să fiu eu responsabil", a spus Winterkorn, adăugând că după acest scandal grupul Volkswagen are nevoie de un nou început. "Eu deschid drumul pentru un nou început prin demisia mea", a subliniat Winterkorn.

Reprezentanții Volkswagen au recunoscut că au falsificate datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor și au anunțat că ar putea fi afectate 11 milioane de vehicule vândute în întreaga lume. Amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. Reparațiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse în ultimii șapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat și Audi A3.

Volkswagen România a reacţionat oficial după scandalul în care a fost implicată firma constructoare de automobile. Nemţii ai fost acuzaţi şi au recunoscut că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităților SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate prin instalarea unui software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ