Directorul interimar al TVR, Irina Radu, discută situația financiară a televiziunii cu conducerea Camerei Deputaților

| 23 noi, 17:02

Directorul general interimar al Societății Române de Televiziune, Irina Radu, va avea miercuri o întâlnire cu conducerea Camerei Deputaților pentru a discuta despre situația financiară a TVR.

"Irina Radu a solicitat o întâlnire cu conducerea Parlamentului, iar Biroul permanent a aprobat miercuri, la 14,00, după ședința Biroului permanent. (...) De principiu, în jurul orei 14,00 va avea loc această întâlnire", a anunțat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

Citește și: Decizia lui Traian Băsescu după ce TVR i-a anulat emisiunea

Potrivit lui Mircovici, la întâlnire este invitat să participe și președintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților, liberalul Gigel Știrbu, relatează Agerpres.

Citește și:   Dragnea: Fără o nouă lege adoptată în cel mult o lună şi jumătate, TVR nu mai scapă

Directorul general interimar al Societății Române de Televiziune, Irina Radu, a transmis săptămâna trecută o scrisoare conducerii Camerei Deputaților în care atrage atenția că instituția pe care o conduce are un deficit bugetar de 5,5 milioane de lei.

Citește și:  IRINA RADU, director interimar al TVR. Stelian Tănase a fost demis

Ea a arătat că după data de 20 noiembrie 2015 instituția va intra în blocaj, motiv pentru care a cerut ajutor din exterior pentru redresarea situației.

Cum arăta situația financiară a SRTv

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care a avut venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei.

Datoriile totale ale Televiziunii Române erau, la sfârşitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat. Din cele 440 de milioane de lei, 240 de milioane de lei reprezentau obligaţiile efective către bugetul de stat, iar restul sumei era reprezentată de penalităţi şi majorări.

Tag-uri: irina radu, tvr
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ