Discutiile Ponta – Kelemen Hunor au luat sfârşit. Ce au decis cei doi

| 14 iul, 2014

Presedintele UDMR Kelemen Hunor si premierul Victor Ponta au avut o intrevedere relativ scurta la Guvern. In cadrul acesteia a fost discutata demisia din Guvern, anuntata de Kelemen Hunor.

In urma discutiilor s-a decis ca data demisiei oficiale a lui Kelemen Hunor din Guvern sa fie 1 august. Acesta detine in prezent fuctia de vicepremier si cea de Ministru al Culturii.

Acesta nu a avansat premierului nume pentru un posibil inlocuitor pentru aceste functii.

Citeşte şi: Victor Ponta: Postul de vicepremier şi cel al Culturii rămân la UDMR

Motivul oficial pe care Kelemen Hunor l-a prezentat pentru aceasta demisie a fost legat de procesul de la Curtea de Justitie Europeana privint initiativa UDMR pentru drepturile minoritatilor in UE, unde UDMR si Guvernul Romaniei se afla pe pozitii opuse.

De aceea Kelemen Hunor a explicat ca nu poate fi din punct de vedere moral sustinator al initiativei si parte ca guvernului care i se opune.

Insa este vehiculata ipoteza ca demisia sa din Guvern ar fi datorata in primul rand faptului ca urmeaza sa fie desemnat candidatul UDMR la prezidentiale.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP:  Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ