Avionul dispărut. Tonurile de apel auzite de rudele pasagerilor nu dovedesc funcţionarea telefoanelor

| 12 mar, 2014

Autorităţile din Malaysia nu au putut confirma informaţiile potrivit cărora telefoanele unora dintre pasagerii avionului căutat de cinci zile sunt funcţionale, specialiştii explicând că tonurile similare apelurilor auzite la iniţierea unei convorbiri nu demonstrează că telefonul apelat este deschis.

Potrivit ziarului Washington Post, telefoanele mai multor pasageri aflaţi la bordul avionului companiei Malaysia Airlines, dispărut de sâmbătă, ar fi funcţionale. Rude ale pasagerilor au anunţat că au încercat să îi apeleze şi că telefoanele acestora păreau a suna, deşi nu a răspuns nimeni.

"Am primit numărul unuia dintre pasageri şi am încercat eu să îl apelez. Nu am reuşit", a declarat Ignatius Ong, un oficial din conducerea companiei Malaysian Airlines, citat de Boston News.

Jeff Kagan, specialist în comunicaţii telefonice, a explicat că, în multe cazuri, companiile telefonice introduc tonuri similare apelurilor inclusiv pentru telefoane închise sau implicate în alte convorbiri. "Atunci când cineva apelează un număr, compania decide ce semnal să introducă. Sunetul de apel poate apărea înainte de a fi auzit de către destinatar, dar şi atunci când numărul apelat este indisponibil pentru că este ocupat sau este închis", precizează Kagan.

Avionul de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysian Airlines este căutat de cinci zile în largul Malaysiei. La bord se aflau 239 de pasageri şi membri ai echipajului care urmau să zboare de la Kuala Lumpur la Beijing.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ