Diversiunea lui Basescu. Romania nu este in recesiune

| 18 aug, 2014

Isteria legată de creşterea economică realizată de România în semestrul 1 a.c. se apropie de sfârşit. Lumea a realizat în sfârşit că natura discuţiilor nu mai este de mult una economică, politicul infestând neutralitatea pe care cifrele economice o garantează.

Traian Băsescu a reacţionat rapid la datele publicate de INS care transmiteau o creştere economică de 2,6% pentru primele 6 luni din 2014. Preşedintele s-a grăbit să transmită ideea dezastrului economic de la tribuna prezidenţială, fără să specifice că România are o creştere economică mai mare decât alte 13 state din UE, printre care Germania şi Franţa, Austria şi Spania, fără să spună că avem o creştere economică peste media UE şi fără să specifice că România vine de la o creştere economică uriaşă pe ultimele 3 trimestre +4,3%, +5,1% si +3,8%.

Ce înseamnă recesiunea: în accepţiunea clasică, recesiunea reprezintă o scădere pe linie a indicatorilor economici cum ar fi: veniturile medii, rata de ocupare, puterea de cumpărare, producţia industrială şi agricolă, consumul. Cum poţi să spui că România a intrat în recesiune atunci când toţi indicatorii de mai sus sunt pe plus. România înregistrează o creştere a producţiei industriale de 9% pentru primele 6 luni din 2014, în aceeaşi perioadă avem cu 100.000 de locuri de muncă mai mult, avem o creştere a veniturilor populaţiei prin creşterea salariului minim, avem un consum mai ridicat cu 8% şi exporturi directe mai multe cu 8%.

Recesiunea despre care vorbesc cu poftă Traian Băsescu şi oamenii săi nu are nici o justificare, deci nu există. Putem vorbi despre o recesiune tehnică pe motivul că ritmul de creştere al PIB-ului României a scăzut în ultimele 2 trimestre, dar această analiză ar fi incompletă şi premisa clară pentru manipularea pe care încearcă să o facă Băsescu acum.

Ritmul de creştere a scăzut dar economia este pe plus. Toţi indicatorii ne arată o economie în revenire după 4 ani în care scăderea a fost vertiginoasă. Să ne aducem aminte că în perioada de glorie a Guvernului Băsescu – Boc economia a scăzut cu 5,8%.

Lecţiile de economie sunt binevenite dacă vin din partea unor oameni cu performanţe dovedite în domeniu, dar atunci când vin din partea arhitecţilor celui mai mare dezastru economic pricinuit de tăieri succesive de salarii şi pensii, trebuie să fim cel puţin circumspecţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 aug, 2014
catre autor
Amice sant de acord cu palada in ceea ce priveste jalnica voastra publicatie.
18 aug, 2014
ion ion
Acuma spune-ne si de ce privesti zilnic Antena 3 si de ce incerci sa ne manipulezi. Deschide ochii larg, trage aer in pieptsi mai gandeste-te inca o data la toate ca**turile pe care ni le debitezi sub marca"Obiectiv". Mai lasa-ne. Fa-ti un C.V. repede si du-te la Intact.
18 aug, 2014
ion
E logic ca taxele,accize si impozite noi sau marite ,cu cea mai scumpa benzina din UE , economia DUDUIE ! E logic ca vom realiza CINCINALUL IN 4 ANI SI JUMATATE !!!!!!!!!!!!!!!
18 aug, 2014
ion
A scazut puterea de cumparare, a crescut somajul (nu trebuie sa ni se spuna cate de locuri in plus,ci si cate de locuri de munca in minus!),au scazut investitiile directe si publice dramatic, guvernul s-a imprumut 1 miliard de euro pe luna in 2014 de la bancile locale ,iar BNR a cumparat lei ,schimband 5 miliarde de euro din rezerva valutara a tarii ca sa sustina iluzia unui leu puternic... PIB-ul scade,incasarile la buget scad ,iar evaziunea fiscala e la un MAXIM ISTORIC !!!! Adica au crescut furaciunile din banul public... Ponta s-a ocupat sa cocoseze pe toata lumea cu taxe si impozite ,sa dea legi OUG pt apararea baronilor locali sa ii ajute sa fie deasupra legii,sa schimonoseasca legea invatamantului... si sa teleguverneze cu minciuni la televiziunile aservite si sa isi faca poze ,poze,si iar poze...
Mizeaza ca poporul e format numai din PROSTI !
Sa o tina tot asa... si cu Mirel Palada si cu Laura Georgescu si cu directorul numit de el la INS sa dea statistici mincinoase... sa atace mass-media libera si sa sustina masina de propaganda de la haznale ... sa ia apararea baronilor penali si mafiotilor gen Voiculescu...
Sa ne rada in fata ca i-a pus D-zeu mana in cap cu inundatiile si ca le-a fost daramate casele prostimii ca sa aiba el ocazia sa le faca promisiuni,oferindu-le umarul lui pe care sa planga...ca s-au intors incarcati pozitiv de la inundatii... etc etc Sa o tina tot asa ! Ca e bineeeeeeeeeee! Si sa spuna ca ne orientam spre China, Asia,... etc Rusia... de ce nu? Ca prim ministru e pro euroatlantic iar ca presedinte e pro euroasiatic ! Ce dracului !
18 aug, 2014
Archideos
Obiectiv Zero
Tovarasu' reporter vezi sa nu mori de la mancat atat cacat!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ