Dizolvarea PNL a început: liberalii constrânși să danseze cum le cântă Macovei

| 10 iun, 2014

”Alianța” PNL cu PDL devine tot mai mult o dizolvare prin fuziune. Nucleul dur al liberal-democraților, reprezentat de Monica Macovei, și-a dat arama pe față și le impune liberalilor ”poziția ghiocelului” în raport cu noi aliați.

Monica Macovei a devenit extrem de vocală și le solicită liberalilor să îi sprijine propunerea ca votul pe solicitările procurorilor trimise Parlamentului să fie votate ”la vedere” de către parlamentari și nu prin vot secret. Chiar dacă este un semnal alarmant, să trecem peste caracterul absolut nedemocratic al unei astfel de impuneri care dovedește mai degrabă veleitățile de procuror ceaușist, de care europarlamentarul Macovei nu reușește sub niciun chip să se dezică. Adevărata semnificație a acestei propuneri este alta. Să ne reamintim îngrijorarea lui Crin Antonescu, pe vremea când mima de zor luările de poziție ale unui lider de partid vertical și independent, când se declara preocupat de procentul mare de liberali care erau luați în vizorul Justiției, prin contribuția harnicelor ANI și DNA. La acel moment, Antonescu nu avea nicio problemă să descrie cele două instituții ca instrumente de forță pe care președintele Băsescu le folosește împotriva adversarilor politici. Dar acele vremuri au trecut, iar PNL intră în alianța fortuită cu PDL decapitat și cu un lider străin de partid, care cel puțin până la acest moment nu s-a exprimat nicicum în apărarea liberalilor târâți prin instanțe. Cum ar putea face Iohannis așa ceva, când el însuși are vulnerabilități juridice maxime pe care Antonescu nu le avea, cel puțin nu la vedere .Iohannis este liderul liberalilor doar cu numele, inclusiv pentru că nu este capabil și nici nu vrea să-și asume riscul apărării celorlalți membri ai PNL.

”Cer PNL o primă dovadă că respectă justiția: să susțină votarea cererilor de ridicare a imunității parlamentarilor prin vot public, rapid și proceduri simplificate.” cere acum Monica Macovei, cu ipocrizie, din postura de reprezentant al unui partid ai cărui membri sunt ocoliți de aproape doi ani, în mod misterios de anchetele ANI și DNA.

Scopul acestui demers este evident: slăbirea definitivă a unui PNL și așa slăbit de trădarea propriului eșalon de conducere. Cu astfel de solicitări impuse cu pumnul procurorului ceaușist Macovei, liberalii vor ajunge în cel mai scurt timp o colecție de indivizi panicați și dispuși să accepte orice condiții. Suntem de fapt martorii adaptării în politică a unei metode de vânătoare străvechi. Haita de lupi hăituiesc până la epuizare o cireadă de bizoni, până când reușesc să-i izoleze și să-i doboare, unul câte unul. Mesajul sugerat dar nespus de Macovei este o adevărată sfidare batjocoritoare aruncată în obrazul liberalilor rămași fără lider: dosarele PNL nu sunt îngropate atât de adânc ca ale PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 iun, 2014
ion iofciu
Oare ce vrea sa ne sugereze dna. Macovei in fotografie, unde ne indica o anume ...dimensiune ?
10 iun, 2014
nietzcheanul
PNL intră în alianța fortuită (sic!) cu PDL
Draga mosului,
In lumea asta nimic nu este intamplator (fortuit)
10 iun, 2014
cristian
jos macovei
Ceea ce face macovei este o incalcare brutala a drepturilor omului.
Adica pentru ce am ajuns la putere? Sa nu ne putem trage si noi niste vilisoare, sa nu putem pune deoparte cateva milioane de euroi, sa nu ne putem aranja rudele? La urma urmei totul se face cinstit si corect. Nu a spus oare domnul Ponta ca avem cel mai cinstit guvern. Asa ca jos cu procuroarea ceausista.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ