DNA cere închisoare cu executare pentru Vasile Blaga şi confiscarea sumei de 700.000 de euro

| 20 oct, 14:04

Procurorii DNA cer închisoare cu executare pentru Vasile Blaga în dosarul finanţării campaniei PDL pentru prezidenţiale din 2009. Pe de cealaltă parte, avocații cer achitarea politicianului. Vineri Emil Boc şi Adrian Videanu au dat și ei declaraţii ca martori în faţa judecătorilor.

Procuror DNA a cerut judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti condamnarea lui Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, la închisoare cu executarea pedepsei şi confiscarea sumei de 700.000 de euro pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. 

Tribunalul Bucureşti a terminat vineri de judecat dosarul lui Vasile Blaga, urmând ca instanţa să anunţe data când va da sentinţa în acest caz. 

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, şi fostul ministru Adriean Videanu au fost audiaţi, vineri, la Tribunalul Bucureşti, în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale a PDL, în care Vasile Blaga este acuzat că ar fi primit prin interpuşi 700.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan.

La ultimul termen al procesului, din 6 octombrie, a fost audiată Elena Udrea. Ea le-a spus magistraţilor că, "de regulă", îl ruga pe fostul ei soţ, Dorin Cocoş, să contribuie cu bani pentru PDL şi că au existat cazuri în care anumite persoane sponsorizau prin intermediari mai multe partide în acelaşi timp. Fostul ministru a mai arătat că numirile în funcţiile de conducere ale companiilor de stat se făceau la propunerile unor membri de partid.

Tag-uri: Vasile Blaga
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ