DNA: Gheorghe Ştefan, trimis în judecată într-un nou dosar

| 26 apr, 11:24

Procurorii DNA Bacău l-au trimis în judecată pe Gheorghe Ştefan, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamţ şi vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, pentru trafic de influenţă într-un dosar privind atribuirea unui contract aferent unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile.

În prezent, Gheorghe Ştefan se află în detenţie în urma condamnărilor din alte două dosare. 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi AGERPRES, în 2009, în contextul în care o societate intenţiona să participe la o procedură publică de atribuire a unui contract finanţat din fonduri nerambursabile, Gheorghe Ştefan, în calitatea menţionată, i-a solicitat administratorului acestei firme să-i remită o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi efectuate. 

"Banii respectivi au fost pretinşi de Gheorgeh Ştefan în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit în vederea influenţării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări. În temeiul acestei înţelegeri, în cursul anului 2011, printr-un intermediar, inculpatul Ştefan a primit de la reprezentantul acelei societăţi comerciale, în numerar, suma de 200.000 lei", susţin procurorii. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ. 

Sursa citată precizează că, anterior, Gheorghe Ştefan a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni similare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ