Doctorul Menci, AVERTISMENT despre sucurile LIGHT

| 08 iul, 2014

Multe persoane au renunțat la sucurile cu zahăr, în favoarea celor fără, în speranța că acestea nu le fac prea mult rău.

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi este la curent cu acest fenomen și îi avertizează pe români la ce pericole se expun. Acesta a spus pentru ziarulring.ro de ce nu ar tebui să bem sucuri light, cum sunt numite cele fără zahăr:

„Sucurile din comerţ nu sunt benefice, indiferent dacă le alegem pe cele cu zahăr sau pe cele cu îndulcitori. Cele cu zahăr sunt hipertonice şi ne scot apa din organism. Practic, accelerează deshidratarea produsă de caniculă şi ne amplifică setea. În plus, constituie o sursă importantă de calorii, dar fără substanţe nutritive. Nici sucurile pe a căror etichetă scrie «light» nu sunt benefice. În special cele care conţin cafeină deshidratează organismul. Recent, a apărut o lege europeană ce prevede ca orice băutură care conţine cafeină peste un anumit nivel să aibă pe etichetă o atenţionare în care să se menţioneze concentraţia, nefiind indicată copiilor, gravidelor, etc. În plus, sucurile cu îndulcitori, prin procesele metabolice, forţează organismul să reţină calorii. După consumarea lor apare efectul cefalic prin care, metabolic, organismul este forţat să reţină mai multe calorii decât în mod normal din alimentele pe care mâncăm. În acest fel sucurile «light» ne îngraşă", susţine specialistul.

Acesta mai spune că aceste sucuri sunt total contraindicate copiilor, deoarece sunt responsabile de declanșarea obezității și aduc organismului calorii goale, care generează o foame destul de greu de controlat și ne dereglează metabolismul.

Doctorul Menci îi avertizează pe cei care beau frecvent sucuri din comerț, în special acidulate, că își sporesc riscul de apariție a calculilor renali, iar apa minerală carbogazoasă băută frecvent duce la balonare și constipație.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ