Document bombă! USL voia, în 2012, desfiinţarea DNA, ANI ȘI CCR

| 06 feb, 11:32

Document bombă prezentat de jurnaliștii de la Cotidianul! Un acord încheiat în 2012 între PSD, PNL, PC împreună cu mai multe organizații sindicale și ONG-uri cerea desființarea DNA, ANI, CCR și CNSAS pentru că ar fi structuri de poliţie politică de tip stalinist. În plus, ei cereau ca și cei care au fost acuzați că au făcut poliție politică... adică în regimul Comunist... să poată să mai ocupe funcții publice.

Controversatul document este semnat în 2012 de Daniel CHIŢOIU, din partea PNL, Victor PONTA, din partea PSD, Daniel CONSTANTIN, din partea PC și colonelul Mircea DOGARU, din partea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate și în Retragere.

"Desfiinţarea structurilor de poliţie politică de tip stalinist și a instrumentelor politice tip Curtea Constituțională, ANI, DNA, CNSAS etc. Încredințarea atribuțiunilor acestora structurilor statului deja existente", cerea Consiliul Naţional al Societăţii Civile care a reunit, la momentul respectiv 53 de sindicate și asociații.

Pe prima pagină a documentului, Conducerea Uniunii Social - Liberale arăta că este de acord, în principiu, cu obiectivele organizațiilor. Asta și pentru că o altă propunere le venea ca o mănușă celor din USL. 

"Organizațiile membre ale CNSC afirmă că voința lor este să obțină, prin orice mijloace legale, schimbarea regimului, adică demisia președintelui României", se mai arată în documentul publicat de Cotidianul. Data emiterii documentului este, de asemenea interesantă. Se întâmpla la o săptămână după ce parlamentarii votaseră pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ