DOCUMENT! Raportul Guvernului cu privire la retrocedările ANRP care o fac de ruşine pe Alina Bica

| 15 mar, 13:51

Corpul de Cotrol al primului ministru a mers în control la ANRP și a constatat o serie de practici incredibile. În perioada verificată de oficialii guvernamentali, 2008-2011, adică acea perioadă în care și Alina Bica făcea parte din ANRP, se dădeau retrocedări pentru motive cel puţin bizare.

Potrivit unui raport al corpului de control al premierului, peste 2.200 de dosare au fost aprobate cu prioritate de comisia ANRP pentru: depresie, colon iritabil, atacuri de panică sau osteoporoză. S-au acordat astfel miliarde de euro despăgubiri.

Potrivit raportului Corpului de Control al primului-ministru, în perioada 2008-2011, au fost acordate despăgubiri uriaşe, prin invocarea unor cazuri "excepţionale". Au auvut prioritate, persoane bolnave de osteoporoza, colici renali, tulburari depresive, atacuri de panică, hemoroizi şi adenom al prostatei, persecuţie pe motive etnice. În raport se arată că numărul dosarelor "excepţionale" a fost mult mai mare faţă de cel al dosarelor soluţionate în ordinea înregistrării.

Mai mult, asa-zisele cazuri exceptionale nu erau sustinute de documente care sa ateste afectiunile, iar la dosar nu erau incluse dovezi care se explice nevoia urgenta a comisiei care stabilea despagubirile. De acordarea despăgubirilor pentru dosare considerate excepţionale au fost şi cesionari de drepturi, cu sume cuprinse între 30,5 milioane lei şi 108,9 milioane lei.

Vezi AICI documentul.

Tag-uri: anrp, Guvern, retrocedari
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 mar, 08:41
Palada Telega Pufulet
se strange latul..........
Au inceput sa iasa la iveala noi intreruperi de plati de la Comisia Europeana si suspiciuni de frauda in proiectele europene derulate de Romania. In POSDRU, Comisia Europeana a refuzat momentan sa plateasca Romaniei 460 de milioane de euro, cerand Ministerului Fondurilor Europene sa reverifice cheltuielile certificate in proiectele europene si sa elimine potentialele erori. In Programul de Competitivitate economica, Comisia a intrerupt platile pe axa care finanteaza proiectele de IT si comunicatii, dupa ce a gasit indicatori de frauda la unele achizitii publice. HotNews va prezinta un document confidential al Comisiei Europene care descrie modul in care unele firme fac intelegeri ascunse pe banii europeni destinati Romaniei, "la umbra" incapacitatii de control a unor autoritati publice romanesti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ