DOCUMENT: Reacţia SRI despre cele 50 de DOSARE cu care ar fi fugit BĂSESCU de la Cotroceni

| 10 mar, 16:00

În luna februarie a apărut informația conform căreia Traian Băsescu ar fi plecat cu 50 de dosare de la Cotroceni. Ar fi fost vorba de 50 de dosare de înaltă corupţie constituite în colaborare cu DNA, pe care generalul Coldea i le-ar fi prezentat lui Traian Băsescu, în luna octombrie 2014.

Traian Băsescu a declarat, două zile mai târziu, că „este o mare prostie” informația potrivit căreia ar fi plecat cu 50 de dosare de la Palatul Cotroceni.

„A apărut în presă că am plecat de la Cotroceni cu 50 de dosare penale pe care mi le-ar fi dat SRI-ul. Este o minciună, cum să pleci cu dosare secrete din Cotroceni? Eu caut acum, mi-am luat toate calculatoarele, cât încă sunt în reședința oficială, să văd dacă nu am în calculatoare documente secrete pe care să le șterg, că e un lucru care trebuie făcut la încetarea mandatului”, a mai adăugat Traian Băsescu, după ce a participat la Congresul PMP.

Într-o solicitare transmisă Serviciului Român de Informaţii, Expres Magazin a cerut o poziţie oficială a instituţiei în legătură cu dacă informațiile vehiculate în spațiul public conform cărora fostul președinte Traian Băsescu nu ar fi predat la sfârșitul mandatului o serie de documente ce conțineau informații clasificate, actulului președinte al României Klaus Iohannis.

Răspunsul intergral SRI  este:

"Ca urmare la petitia dumneavoastra inregistrata sub nr. 54.337 din 26.02.2015, va comunicam faptul ca aspectele solicitate au fost analizate cu toata responsabilitatea, in raport de competentele Serviciului Roman de Informatii.

Astfel, in conformitate cu prevederile art. 25 alin. (4) din Legea nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, Administratia Prezidentiala stabileste masuri proprii privind protectia informatiilor secrete de stat, fiind abilitata prin lege sa dispuna masurile necesare pentru verificarea aspectelor semnalate de dumneavoastra.

Serviciul Roman de Informatii asigura acestor institutii asistenta de specialitate, potrivit competentelor de coordonare generala a activitatii si de control al masurilor privitoare la protectia informatiilor secrete de stat.

Totodata, va informam ca in masura in care exista date si informatii care indica pregatirea sau savarsirea unei fapte prevazute de legea penala, inclusiv in ceea ce priveste protectia informatiilor clasificate, acestea sunt trasmise organelor de urmarire penala de catre institutia noastra, conform dispozitiilor procedurale in materie.

Va multumim pentru increderea manifestata si intelegerea conditiilor in care Serviciul Roman de Informatii actioneaza, vizand indeplinirea atributiilor sale functionale stabilite prin Legea nr. 14/1992."

Sorin SAVA,

Citeşte şi: Fost consilier al lui Băsescu, audiat la Parchet în dosarul Nana: Îmi pare rău

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ