Doi asociaţi de la SC Asnet Telecom, reținuţi de DNA în dosarul Hidroelectrica

| 15 iul, 17:54

Ștefan Vulparu şi Florin Nicolae Stoian, asociaţi la firma Asnet Telecom, au fost reținuti miercuri de procurorii Serviciul Teritorial Pitești al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în dosarul în care au fost efectuate percheziții la sediul sucursalei din Curtea de Argeș a SC Hidroelectrica.

Vulparu, care a fost pentru o perioadă și salariat al Hidroelectrica, a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzațiile de complicitate la abuz în serviciu, dare de mită și spălare de bani, conform unor surse judiciare.

În același dosar a fost reținut anterior și Florin Nicolae Stoian, la rândul său asociat la firma Asnet Telecom, suspectat de săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani, potrivit acelorași surse, citate de Agerpres.

Citeşte şi:  Percheziţii DNA: Procurorii au descins la HIDROELECTRICA

Neregulile au fost semnalate încă din 2013

"Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș a plătit 800.000 de euro pentru lucrări de dezvoltare și mentenanță. Aceste lucrări, fie au fost executate la suprapreț, fie nu au fost executate. Prin intermediul Hidroserv Argeș s-a atribuit contracte firmelor Asnet Telecom SRL și Romtek Business Solutions SRL. Aceste companii au subcontractat lucrările altor firme (ex: Sangeri Engineering Services SRL ), care au executat lucrările la jumătatea prețului plătit de stat. Din acționariatul uneia dintre firme face parte și Ștefan Vulpanu, angajat al Hidrocetrale Curtea de Argeș", scria presa locală.

La sediul Serviciului Teritorial Pitești al DNA mai este audiat fostul director tehnic al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș, Octavian Florin Oprea, suspectat de abuz în serviciu și luare de mită.

Procurorii au audiat-o anterior și pe mama acestuia, Filoftia Oprea, care a părăsit sediul DNA Pitești după mai puțin de două ore.

Procurorii DNA au efectuat, miercuri, percheziții domiciliare în șapte locații situate pe raza județului Argeș, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile vizează Sucursala "Hidroelectrica" SA din Curtea de Argeș, SC Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș SA și Centrala Hidroenergetică CHE Noapteș situată în Curtea de Argeș. De asemenea, au precizat sursele citate, au fost percheziționate locuințele unor persoane fizice, Filoftia Oprea, Octavian Florian Oprea, Ștefan Vulparu și Florin Nicolae Stoian, toate situate în Curtea de Argeș.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2011 — 2012.

În atenția anchetatorilor se află, conform unor surse judiciare, o serie de contracte de achiziții și execuție a unor lucrări de implementare a unor sisteme de monitorizare și diagnosticare privind siguranța a instalațiilor tehnologice la nivelul Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș. Contractele ar fi fost atribuite cu încălcarea procedurilor interne.

Tag-uri: DNA, Hidroelectrica
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ