Doi dintre militarii români răniţi în Afganistan vor fi transferaţi în Germania

| 02 mai, 20:30

Doi dintre militarii români răniţi joi în Afagnistan în timpul unei misiuni de patrulare, caporalii Valentin Ciolan-Uță și Dan Cornel Crăciun, vor fi transferaţi la un spital din Germania, anunţă MApN. Toţi patru se află în afara oricărui pericol, a dat asigurări ministerul.

Starea de sănătate a militarilor răniți, joi, în Afganistan, evoluează în mod favorabil, toți patru fiind în afara oricărui pericol, urmând ca doi să fie transferați la un spital din Germania pentru investigații suplimentare, informează sâmbătă Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit unui comunicat al MApN, pentru doi dintre militarii răniți, caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uță și Dan Cornel Crăciun, medicii militari din Afganistan au decis, sâmbătă, transferul către Spitalul Militar din Landstuhl, Germania, pentru investigații suplimentare.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale urmărește cu atenție evoluția stării de sănătate a răniților și a dispus informarea promptă și periodică a familiilor acestora.

Citeşte şi: MApN: Militari români răniți în Afganistan. Cine sunt cei patru. Anunţul premierului Ponta

Patru militari români care acționează în cadrul misiunii 'Resolute Support' din Afganistan au fost răniți joi, în jurul orei 9.00, în explozia unei mașini-capcană, anunță Ministerul Apărării Naționale. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj familiilor celor răniţi.

'Militarii executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militară de la Kandahar. În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați la spitalul din Kandahar, unde se află internați în stare stabilă'', precizează sursa citată.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat pentru RomâniaTV, că militarii au suferit răni la membre, în urma exploziei, şi că se va decide asupra repatrierii lor sau dacă rămân în spitalul militar din Kandahar după evaluarea completă a echipelor de medici.

Potrivit MApN, plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani și este la a patra misiune în Afganistan, caporalul clasa a III-a Valentin Ciolan-Uță are 28 de ani și este la prima misiune în teatrul de operații, caporalul clasa a III-a Dan Cornel Crăciun are 27 de ani și este la a doua misiune în Afganistan, iar caporalul clasa a III-a Cristian Stoica are 38 de ani și este, de asemenea, la a doua misiune în acest teatru de operații.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 mai, 16:34
Bogdan
bani
Tu trebuie să îţi cultivi o atitudine de aşteptare pozitivă, indiferent de cursul evenimentelor din lumea exterioară sau de opiniile celorlalţi oameni. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ