Doi poliţişti din Maramureş, răniţi la o percheziţie. Un cazan de pălincă le-a explodat în faţă

| 09 iul, 10:32

Doi poliţişti maramureşeni au fost răniţi în cursul zilei de miercuri, 8 iulie, în timp ce desfăşurau o anchetă. Cei doi făceau percheziţii la o fabrica de alcool ce funcţiona ilegal în localitatea Buşag când le-a explodat un cazan în faţă. De asemenea, un muncitor care lucra acolo a fost rănit în urma exploziei şi a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe mai bine de jumătate din suprafaţa corpului.

Descinderile oamenilor legii au început încă din dimineaţa zilei de miercuri, dar rezultatele anchetei i-a determinat să se întoarcă în seara aceleaşi zile pentru continuarea percheziţiilor, potrivit Vocea Transilvaniei.

Aveau sarcina clară să ridice mai multe probe printre care şi un cazan de fiert ţuică. Acesta era sub presiune şi în momentul în care oamenii legii au încercat să-l ridice, a explodat. Deflagraţia l-a afectat şi pe unul dintre muncitori. Poliţia confirmă incidentul şi faptul că unul dintre poliţişti dar şi muncitorul au fost transportaţi cu avionul la Bucureşti la Spitalul de Arşi.

La solicitarea conducerii Poliţiei Române, Prim-ministrul interimar al Guvernului României, Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea, a aprobat desfăşurarea unei misiuni aeromedicale cu 2 aeronave pentru transferul de la Baia Mare la Bucureşti, a unui poliţist şi a unui civil.

Cei doi, împreună cu un alt poliţist au suferit arsuri grave in urma unei explozii produse în timpul unor percheziţii efectuate de poliţiştii maramureşeni la sediul unei societăţi comerciale ce funcţiona ilegal.
Percheziţiile s-au desfăşurat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, la sediul unei societăţi comerciale din localitatea Buşag , antrepozit fiscal de producere a alcoolului cu autorizaţia revocată.

Cu ocazia percheziţiilor a fost identificată instalaţia de producere a alcoolului în stare de funcţionare, iar în incinta societăţii percheziţionate au fost găsite mai multe recipiente cu alcool.

Conducerea Politiei Române a dispus măsuri pentru ca transferul persoanelor rănite să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi asigură familiile victimelor de tot sprijinul în aceste momente grele", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ