Doi şefi de la OMV Petrom, trimişi în judecată pentru luare de mită

| 25 iul, 2014

Un manager de sector si un responsabil cu instrainarea activelor secundare din cadrul OMV Petrom au fost trimisi in judecata, sub control judiciar, de catre procurorii DNA - Galati pentru luare de mita.

Cei doi inculpati sunt Nicolae Gavrilescu, manager sector in cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud a OMVPetrom si Ana Petre, expert in piata imobiliara si responsabila pentru instrainarea activelor secundare in cadrul aceleiasi companii, se arata intr-un comunicat al DNA.

Gavrilescu si Petre i-au pretins in mod direct unui martor denuntator suma de 10.000 euro, plus o suma neprecizata pentru furnizarea ulterioara a utilitatilor pentru un imobil pe care acesta din urma intentiona sa-l cumpere, in perioada decembrie 2013 - mai 2014, transmite DNA.

Discutiile legate de bani au avut loc cu ocazia mai multor intalniri dintre cei doi si denuntator, inclusiv la restaurante din Galati, unde nota de plata a fost achitata in doua randuri de catre denuntator.

La sfarsitul anului 2013, societatea comerciala administrata de denuntator si-a manifestat intentia de a cumpara mai multe imobile ale Petrom din comuna galateana Slobozia - Conachi, iar Ana Petre i-a spus ca ii poate aproba vanzarea imobilelor la pretul de 20.000 de euro, sub cel cerut de Petrom, de 50.000 de euro, intrucat ea este persoana care inainteaza documentatia factorilor decizionali din cadrul companiei si intocmeste referatul final pe care directorii Petrom il vor semna.

Pe 27 mai, Nicolae Gavrilescu a primit de la denuntator suma de 45.000 lei, cu titlu de mita, fiind prins in flagrant de procurori, care au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galati cu propunere de a se mentine masurile preventive dispuse in cauza, mai informeaza DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ