Doina Azoicăi, decan la UMF Iaşi, cercetată de DNA pentru luare de mită

| 24 noi, 2014

Procurorii DNA au dispus, luni, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Doina Azoicăi, decan al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul UMF ''Gr. T. Popa'' Iaşi, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Măsura controlului judiciar a fost dispusă şi împotriva altor doi inculpaţi din dosar, Haizoun el Houssine, cetăţean marocan, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită, şi Agha Romeen, cu dublă cetăţenie, palestiniană şi română, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la dare de mită.

'În ziua de 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen şi al altor persoane, inculpata Azoicăi Doina a primit de la inculpatul Haizoun El Houssine o tavă placată cu argint, potrivit inscripţiei existente pe aceasta, precum şi un ceainic, posibil tot din argint, drept răsplată pentru faptul că, anterior, acceptase, în exercitarea atribuţiilor ce îi reveneau în calitate de decan al Facultăţii de Medicină Generală Iaşi, înscrierea, în cadrul acestei instituţii, a fiului inculpatului Haizoun El Houssine', se arată într-un comunicat al DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii sunt obligaţi să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori sunt chemaţi, să informeze organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori sunt chemaţi, să nu depăşească limita teritorială a Municipiului Iaşi decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţele de dispunere a controlului judiciar, să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

În plus, în cazul inculpatei Doina Azoicăi s-a dispus şi obligaţia de a nu desfăşura nicio activitate de exercitare a funcţiei de decan al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul UMF Iaşi. Celor trei li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive, se mai menţionează în comunicatul DNA.

Tag-uri: DNA, Doina Azoicăi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 noi, 2014
anonim
Polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d.ro

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ