Doina Pană: Piața de exploatare a pădurilor este destabilizată de neintrarea în vigoare a Codului Silvic

| 27 mar, 14:27

Deputatul PSD de Bistrița-Năsăud, Doina Pană, fost ministru delegat al Apelor și Pădurilor și coinițiator al proiectului de lege privind Codul Silvic, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că fiecare zi care trece fără ca acesta să intre în vigoare duce la o "destabilizare masivă" în domeniul exploatării pădurilor din România.

Reacția fostului ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, vine după ce Codul Silvic a fost întors de către președintele României, Klaus Iohannis, în Parlament, pentru reexaminarea anumitor articole, ceea ce a determina-o pe Doina Pană să îi adreseze președintelui, în 24 martie, o scrisoare deschisă, în care a oferit explicații pentru fiecare dintre obiecțiile invocate.

Citește și: KLAUS IOHANNIS, criticat ASPRU de un ministru

"Întoarcerea la Parlament a fost un șoc uriaș pentru toți cei implicați în pădure — și proprietari, și administratori, și firme, și ONG-uri. Toți au început, pe lângă scrisoarea mea, să se pronunțe. Ieri, WWF a dat un comunicat, Asociația Proprietarilor de Păduri Nostra Silva a trimis un comunicat cu titlul 'A patra putere în stat — Schweighhofer Holzindustrie', deci există o nemulțumire uriașă pentru că nu va trece Codul. Codul va trece și, odată votat, a doua oară, președintele este obligat să îl promulge—, nu că îi contestă cineva dreptul constituțional de a-l întoarce, dar orice zi în plus care trece conduce la o destabilizare masivă pe piața de exploatare a pădurilor din România", a spus Pană, conform Agerpres.

În ceea ce privește articolul I pct. 72 din Codul Silvic, privind existența unui prag maxim de 30% la achiziția sau procesarea de masă lemnoasă din fondul forestier național, al cărui rediscutare se cere, deputatul PSD consideră că este o măsură antimonopol.

"Există 5.300 de firme atestate în exploatarea lemnului. Dacă acest 30% poate însemna anticoncurențial, când 5.299 de firme ar beneficia de 70%, iar o singură firmă, indiferent de cum s-ar numi ea, ar beneficia de 30%, și tot ea e nemulțumită... Eu văd că este o măsură antimonopol", a mai spus Doina Pană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 14:50
iancu jianu
despre doina cantata din frunza
Fa Doino : te-a certat senatorul drujba-udmr , ca i s-a oprit afacerea de defrisare a ROMANIEI ?
Te-ai consultat cu ponta , in padure nu in barca , inainte de a-l critica pe Iohanis ?
27 mar, 15:21
liviuioan
IANCU--in germana--cum e ?
cretineii--unii chiar au interese--sa citeasca ce spune--asociatia--NOSTRA SILVA si apoi sa faca comentarii . MACOVEI 247--IMPERIUL RAULUI--stai sa apara--DOSARUL LAMBRINOULUI si al tuturor SAMSARILOR---NE-AU VANDUT .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ