DOLIU în Parlamentul României! Un deputat important a murit

| 18 iul, 15:27

Deputatul bihorean Octavian Bot a murit sâmbătă la Spitalul Municipal Oradea unde se afla internat. Informația a fost confirmată de medicul Gheorghe Carp, managerul general al Spitalului Județean din Oradea, conform Agerpres.

Pacientul era internat în secția de terapie intensivă. Octavian Bot suferea de mai mulți ani de leucemie, pentru care a fost tratat și în străinătate în ultimii cinci ani. Acum circa două săptămâni, el a fost internat la secția de cardiologie, iar în ultima perioadă a fost transferat la terapie intensivă.

În urmă cu câteva zile colegii din grupul parlamentar ALDE s-au grăbit să-i anunțe decesul.

Citește și:  ALDE, eroare GROAZNICĂ: Ne cerem SCUZE că am anunţat decesul...

Deputatul Octavian Bot avea 64 de ani și era născut la Păulești, în județul Bihor.

A fost ales deputat în patru legislaturi diferite 1992 — 1996, 1996 — 2000, 2008 — 2012 și 2012-prezent. La ultimele alegeri a fost ales deputat în circumscripția electorală nr. 42 București, colegiul uninominal 8.

Citește și:  GAFĂ ÎNGROZITOARE. Tăriceanu și-a „omorât” un deputat într-un comunicat

De profesie inginer, Octavian Bot s-a remarcat mai mult prin prisma unor declarații spectaculoase referitoare la adversari politici și la contracandidați, dar şi la uşurinţa cu care a schimbat partidele.

În campania electorală din 2008, când a candidat într-un colegiu orădean, Bot a declarat că e dispus să se împuște în direct și la o oră de maximă audiență în caz că pierde mandatul de parlamentar PDL. Și nu l-a pierdut. A trecut la PNL iar prietenia cu președintele de atunci al PNL, Crin Antonescu, și candidatura sub sigla USL l-au păstrat pe Octavian Bot în Camera Deputaților și pentru legislatura 2012 – 2016.

A fost considerat „traseist” în politica românească, deşi a respins mereu această etichetă și a argumentat mai ales prin faptul că a rămas în permanență pe partea dreaptă a zonei politice.

De-a lungul carierei sale de om politic, Bot a fost membru în următoarele formațiuni: Alianța Civică, PL ’93 , PNL, PNL – CD, Uniunea Forțelor de Dreapta, Acțiunea Populară, PDL și iar PNL. Ultima schimbare de partid a avut loc anul trecut când, după ruperea „aripii” Tăriceanu din PNL, Octavian Bot a devenit liderul filialei bihorene a PLR. Și ar mai fi urmat o reașezare, dacă boala nu l-ar fi ținut departe în ultimele luni de activitatea politică: înființarea ALDE prin fuziunea PC cu PLR. După Revoluție, pentru o scurtă perioadă de timp, Octavian Bot a deținut funcția de primar al municipiului Oradea, informează voceatransilvaniei.ro.

Tag-uri: alde, deces, Octavian Bot
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ