Donald sterling nu mai vrea să vândă echipa LA Clippers

| 12 mai, 2014

Donald Sterling, proprietarul echipei de baschet LA Clippers, își cere scuze pentru declarațiile rasiste pe care le-a făcut și anunță că nu mai vrea să vândă echipa.

Donald Sterling, proprietarul clubului Los Angeles Clippers, suspendat pe viaţă din campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA) ca urmare a unor declaraţii rasiste, şi-a prezentat scuzele în cadrul unei emisiuni televizate a postului CNN.

'Sunt un om de bună credinţă care a făcut o greşeală şi îmi prezint scuzele şi cer să fiu iertat', a declarat Sterling la prima sa intervenţie publică, la două săptămâni după remarcile sale rasiste care au declanşat un val de indignare în Statele Unite.

'Am oare dreptul la o greşeală după 35 de ani? Iubesc NBA, iubesc oamenii cu care lucrez. Am oare dreptul la o greşeală? A fost o greşeală teribilă şi nu o voi mai repeta', a declarat miliardarul în vârstă de 80 de ani.

'Eu nu sunt rasist. Îmi este ruşine, am provocat o problemă şi nu ştiu cum să o rezolv', a adăugat fostul avocat, care a făcut avere în domeniul imobiliar.

Sterling a revenit şi asupra recomandării NBA, care speră să obţină o schimbare de proprietar pentru Clippers cu susţinerea celorlalţi patroni de cluburi: 'Dacă ceilalţi proprietari cred că eu pot avea dreptul la o doua şansă, atunci ei mi-o vor da'.

Magic Johnson cere măsuri radicale

Fostul star al echipei de baschet Los Angeles Lakers, Magic Johnson, a reclamat duminică dezangajarea totală a familiei Sterling de la clubul Los Angeles Clippers, în timp ce soţia lui Donald Sterling vrea să rămână proprietara echipei din NBA.

'Suporterilor nu le va plăcea acest lucru, jucătorilor la fel, toată lumea va boicota', a declarat Johnson pentru postul de televiziune ABC înaintea meciului cu numărul 4 din semifinalele Conferinţei de Vest, dintre LA Clippers şi Oklahoma City Thunder (101-99).

'Şi sponsorii au spus clar că nu intenţionează să mai fie partenerii unui club unde unul sau celălalt din soţii Sterling mai fac parte din joc', a adăugat fosta mare vedetă.

NBA a recomandat o schimbare de proprietar, măsură care poate fi însă adoptată cu acordul celorlalţi proprietari de echipe.

Dar Sterling şi soţia sa Shelly, care deţin fiecare 50 la sută din acţiunile clubului, au afirmat că nu intenţionează să vândă echipa şi au ameninţat că se vor adresa instanţei.

Chiar dacă întreaga carieră a activat la LA Lakers, Magic Johnson s-a prezentat ca un potenţial candidat la preluarea lui Clippers.

În urma afirmaţiilor rasiste, Donald Sterling a fost suspendat pe viaţă din baschet şi amendat cu 2,5 milioane dolari de către NBA.

Donald Sterling este cel mai vechi proprietar de club din NBA, fiind patronul lui Los Angeles Clippers din 1981. El a fost surprins într-o înregistrare dată publicităţii de un site monden când îşi certa prietena, o tânără de origine mexicană, cu origini afro-americane, că şi-a postat pe o reţea de socializare o fotografie în care apărea alături de Magic Johnson.

Sterling îi reproşa partenerei sale tocmai această etalare a prieteniei cu 'negri', afirmaţii care au stârnit o indignare unanimă, inclusiv din partea preşedintelui Barack Obama, primul preşedinte de culoare al SUA, care l-a criticat pe miliardarul californian chiar în timpul recentei vizite din Asia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ