Donald Trump șochează o lume întreagă comparându-se cu Mesia: ”Eu sunt alesul!”

| 22 aug, 10:13

Președintele SUA Donald Trump a depășit miercuri o limită a declarațiilor absurde și bizare pe care nici chiar el nu părea capabil să o atingă.

În doar 24 de ore, liderul de la Casa Albă a lansat o serie de declarații antisemite, a atacat Danemarca deoarece nu vrea să îi vândă Groenlanda, apoi a terminat apoteotic comparându-se cu Mesia și anunțând că el este ”cel ales”.

Seria de declarații care au șocat opinia publică din SUA, Israel și din toate colțurile lumii a început cu un atac la adresa evreilor americani care nu îl votează.

Trump i-a catalogat pe aceștia drept needucați sau neloiali. ”Neloialitatea” evreilor față de autoritățile statului în care trăiesc a fost de-alungul timpului o teză antisemită clasică, așa că declarația a fost taxată rapid de opinia publică, inclusiv de voci din Israel.

Dar președintele nu a rămas dator. Citând laudele pe care i le-a adus un personaj bizar, Wayne Allyn Root, cunoscut ca un autor de teorii ale conspirației, Trump a scris pe Twitter că este cel mai bun președinte pentru poporul evreu și pentru Israel.

”Evreii din Israel îl iubesc ca pe Regele Israelului. Îl iubesc ca pe a doua venire a lui Hristos”, a scris Trump, vorbind evident despre el.

Și referirile la Mesia nu s-au oprit. Într-o conferință de presă ulterioară, președintele a anunțat cu emfază că el este ”cel ales” și că va duce mai departe războiul comercial cu China, pe care SUA îl câștigă.

În treacăt fie spus, ceva mai devreme, Trump o catalogase pe șefa guvernului danez drept ”neplăcută”, un apelativ folosit frecvent de liderul SUA pentru femei. Motivul? Aceasta a avut îndrăzneala să îl respingă propunerea de a cumpăra Groenlanda, un teritoriu danez semi-autonom.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ