Parchetul a făcut anunţul: dosar pentru UCIDERE DIN CULPĂ în cazul poliţistului mort

| 25 oct, 15:25

Parchetul de pe lângă Tribunalul București cercetează dosarul privind decesul subinspectorului de poliție Bogdan Gigină sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă, informează un comunicat al instituției transmis duminică.

Documentul citat precizează că "până în prezent au fost efectuate cercetarea la fața locului, autopsia medico-legală și au fost ridicate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere în vederea reconstituirii traseului coloanei oficiale din care făcea parte polițistul decedat".

Totodată, se mai arată în comunicat, au fost audiate "persoane care aveau cunoștință despre împrejurările concrete în care s-a produs incidentul, respectiv polițiștii din coloană și cei aflați în intersecție, muncitorii care efectuau lucrările de reparații, precum și alți martori oculari aflați în zonă".

Totodată, se arată în document, "pentru lămurirea tuturor împrejurărilor cauzei au fost solicitate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției Române și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București actele normative interne care reglementează cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloană oficială din care făcea parte lucrătorul de poliție decedat, precum și date cu privire la componența coloanei la momentul incidentului. Până în prezent ne-au fost furnizate parțial informațiile solicitate".

A fost solicitată, de asemenea, și documentația privind efectuarea lucrărilor de reparație de la locul producerii evenimentului (actele de autorizare, contractele încheiate, procedurile de executare a lucrării, inclusiv elementele de semnalizare și siguranță specifice).

De asemenea, au fost solicitate datele stocate cu privire la comunicațiile interne ale polițiștilor implicați în deplasarea coloanei.

În zilele următoare vor fi continuate audierile persoanelor care au cunoștință despre circumstanțele în care s-a produs evenimentul ce face obiectul dosarului.

Totodată, urmează să fie dispusă expertiza tehnică cu privire la vehicul și dinamica producerii accidentului, precum și cu privire la imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București — Secția de urmărire penală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul D.G.P.M.B. — Serviciul Omoruri, se precizează în documentul citat.

Poliția Capitalei a anunțat joi că polițistul care a decedat marți în urma unui accident de motocicletă se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Potrivit sursei citate, polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ