Dosarul Băsescu-Bercea. Mircea Băsescu a înregistrat şantajul cu telefonul mobil

| 25 iun, 2014

Dosarul Băsescu Bercea. Mircea Băsescu a înregistrat cu telefonul mobil convorbirile purtate cu membrii familiei lui Bercea Mondial, în care aceştia îl şantajau să le dea suma de 280.000 de euro.

Cazul Mircea Băsescu. Informaţia apare în rechizitoriul prin care DNA a trimis în judecată cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru şantajarea lui Mircea Băsescu.

Astfel, Mircea Băsescu a înregistrat cu propriul telefon mobil convorbirile purtate cu Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, la data de 1 noiembrie 2013 şi a depus la dosar înregistrarea.

'Din cuprinsul acestora rezultă nemulţumirea inculpatului (Florin Anghel) faţă de o presupusă inactivitate a persoanei vătămate (Mircea Băsescu), dar şi ameninţarea ei de către inculpat', se arată în rechizitoriu.

Mircea Băsescu şantajat.Tot în rechizitoriu se spune că banii daţi pentru eliberarea lui Bercea Mondial nu au ajuns la Mircea Băsescu, ci la Marian Căpăţână, care a făcut investiţii într-o firmă.

La data de 26 martie 2014, Florin Anghel şi mama sa, Fănica Anghel, s-au întâlnit cu Mircea Băsescu.

'(...) inculpatul Anghel Florin a afirmat că persoana vătămată Băsescu Mircea fusese păcălită de către martorul Marian Căpăţână, care luase banii de la el, dar nu îi folosise pentru a obţine eliberarea tatălui său, ci pentru a-i investi în societatea comercială (...) Inculpaţii Anghel Fănica şi Anghel Florin au susţinut în cadrul discuţiei respective că au dat suma de 600.000 euro martorului Marian Căpăţână, deoarece acesta afirmase că îi va da mai departe persoanei vătămate Băsescu Mircea', se arată în documentul DNA.

Procurorii notează că, în dosar, este irelevant dacă Mircea Băsescu sau vreo altă persoană datorau sau nu în fapt 280.000 euro lui Florin Anghel ori dacă sursa acestei datorii era una licită (împrumutul pentru achiziţionarea utilajelor Aversa) ori ilicită (infracţiunea de trafic de influenţă).

Dosarul Băsescu Bercea. Pe 23 iunie, procurorii DNA Constanţa au trimis în judecată cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru şantajarea lui Mircea Băsescu.

Persoanele trimise în judecată sunt Marius Constantin (ginere), în stare de arest preventiv, Izaura Anghel (fiică), Grinică Ion Anghel (nepot), Florin Anghel - fiu, (aflat în penitenciar, în executarea unei pedepse dispusă într-o altă cauză), şi Fănică Anghel (soţia).

Anchetatorii susţin că, pe 1 noiembrie 2013, Florin Anghel a exercitat ameninţări asupra lui Mircea Băsescu, constând în darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru acesta şi pentru membrii familiei sale, cu scopul de a-l determina pe fratele preşedintelui să dea suma de 280.000 euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ