DOSARUL BĂSESCU BERCEA. Orban: Băsescu conduce România zăngănind cătuşele la urechea adversarilor politici

| 25 iun, 2014

DOSARUL BĂSESCU BERCEA. Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat miercuri că Traian Băsescu conduce România bazându-se pe controlul asupra Justiţiei şi 'zăngănind cătuşele la urechea adversarilor politici', de aceea Parlamentul trebuia să iniţieze procedura de demitere a preşedintelui, şi nu o declaraţie politică pe acest subiect.

DOSARUL BĂSESCU BERCEA. 'Liberalii luptă de 9 ani împotriva lui Traian Băsescu şi nu luptă împotriva unui om, ci împotriva unui mod de a conduce România, nu pe baza consimţământului populaţiei, nu pe baza instituţiilor democratice, nu pe baza a ceea ce înseamnă bunul simţ şi decenţa în viaţa publică, un mod de a conduce România bazat pe controlul asupra Justiţiei, pe controlul asupra serviciilor secrete, pe controlul asupra structurilor de putere invizibile, un mod de a conduce România zăngănind cătuşele la urechea adversarilor politici, un mod de a conduce în dispreţ faţă de voinţa cetăţenilor şi interesul general al românilor', a afirmat Orban la dezbaterea în plenul Parlamentului a declaraţiei privind demisia preşedintelui.

El a adăugat că motivele care stau la baza votului liberalilor pentru demiterea lui Băsescu sunt complet diferite de cele ale social-democraţilor, cei care au iniţiat acest proiect de hotărâre.

'În timp ce voi, de fapt, vă doriţi să scăpaţi de Traian Băsescu ca să vă vedeţi în continuare de furăciunile pe care le-aţi făcut de atâta timp, în timp ce voi vreţi să scăpaţi de el ca să câştigaţi electorat, pentru a vă scăpa corupţii care sunt în anchete astăzi, noi ne dorim să scăpăm de Traian Băsescu pentru că nu mai are capacitatea de a lupta împotriva corupţiei, nu mai are capacitatea de a asigura independenta justiţiei, pentru a-i pedepsi pe cei vinovaţi de corupţie. Cum să pretinzi că lupţi împotriva corupţiei în propria ţară când nu poţi să lupţi împotriva corupţiei în propria ta familie, să ai pretenţia ca preşedinte că mai ai vreo legitimitate să ocupi această funcţie publică atâta timp cât în fiecare zi faci un rău imens cetăţenilor acestei ţări?', a spus Orban.

Deputatul PNL a susţinut că trebuia iniţiată în Parlament procedura de demitere a preşedintelui, şi nu o declaraţie politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ