Dosarul Duicu: Andrei Bădin, realizatorul B1 TV, acuzat de şantaj în cazul Duicu

| 23 iul, 2014

Realizatorul Andrei Bădin de la televiziunea B1 TV este acuzat de şantaj. Plângerea a fost înregistrată la DNA de către fostul președinte CJ Mehedinți, Adrian Duicu.

Jurnalistul Andrei Bădin este învinuit în dosarul baronului de Mehedinți Adrian Duicu, informează Realitatea TV. Potrivit procurorilor, Bădin ar fi primit bani de la Duicu ca să nu realizeze o emisiune pe tema afacerilor pe care le derula fiului ministrului Muncii, Rovana Plumb.

De asemenea, un site de presă locală susţine că în urma audierii lui Adrian Duicu, procuroii au găsit în interceptările telefonice de la dosar, o convorbire în care Bădin îi cere “bani de concediu” lui Duicu.

Citeşte şi: Dosarul Duicu. PNL şi PDL fac moţiuni pe minciuni

Adrian Duicu ar fi înregistrat de curând la DNA o plângere penală împotriva lui Andrei Bădin, pentru ȘANTAJ, scrie news-mehedinti.ro.

Din discuțiile care apar în interceptări, ar exista o convorbire în care realizatorul B1 Andrei Bădin se laudă că deține mai multe înregistrări și poze compromițătoare cu ministrul Rovana Plumb, pe care intenționează să le difuseze în cadrul emisiunii “Actualitatea Românească”. Ulterior, tot în convorbirile telefonice apare o discuție între Adrian Duicu și Bădin, președintele Consiliului Județean Mehedinți încercând să îi spună realizatorului să nu facă această emisiune. În schimb, Andrei Bădin îi cere lui Duicu “o recompensă” pe motivul că și-ar dori să plece “într-o excursie”.

Citeşte şi: "Cazul Ponta-Duicu": limita subţire dintre ancheta penală şi făcătura de presă


Adrian Duciu este de acord și îi cere lui Bădin un cont pentru a-i putea transefera suma de bani cerută, aproximativ 5.000 de lei. Pe interceptările din dosar apare un sms trimis de Bădin către Duicu cu detaliile unui cont bancar, iar ulterior plata a fost făcută din contul uneia din cele trei societăți deținute de către familia Duicu, către contul indicat de Bădin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ