Dosarul licenţelor. Cât a fost comisionul lui Dinu Pescariu din afacerea Microsoft

| 02 oct, 2014

Dosarul licenţelor. Fostul jucător de tenis ar fi asigurat deschiderea de conturi în străinătate din care să fie efectuate plăţi către miniştrii sau funcţionarii implicaţi. El ar fi împărţit cu Dorin Cocoş suma de 9 milioane de dolari, scrie gsp.ro.

Unul din cei mai cunoscuţi jucători români de tenis de după 1990, Dinu Pescariu, a apărut în lista din ce în ce mai extinsă a persoanelor implicate în scandalul de mită şi trafic de influenţă la nivel înalt. Informaţia a fost furnizată de un martor audiat de DNA în dosarul  Microsoft, care a descris întregul lanţ de persoane şi companii prin care statul român a favorizat cumpărarea unor produse software şi IT fie fictive, fie la preţuri exagerate.

Afacerea a fost estimată la 124 de milioane de dolari, din care doar jumătate se regăsesc în produse sau servicii, restul banilor fiind introduşi într-un circuit complex de spălare de bani, confom DNA.

Citeşte şi: Dosarul licenţelor. Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, ar fi primit o şpagă de 8-9 milioane euro

A împărţit banii cu Dorin Cocoş

Potrivit martorului, Dinu Pescariu, împreună cu Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan "Pinalti" au asigurat susţinerea financiară şi relaţionarea cu persoane care aveau influenţă asupra membrilor Guvernului Emil Boc, prin deschiderea unor conturi în străinătate din care să fie efectuate plăţi către miniştrii sau funcţionarii implicaţi.

"Dorin Cocoş a făcut repartizarea sumelor, ca 2.300.000 dolari să ajungă la Gabriel Sandu prin intermediul ESSIM Partners din Cipru, controlată de prietenul acestuia, 4.000.000 la Gheorghe Ştefan, prin intermediul societăţii DD Land Oil din Cipru, iar diferenţa de circa 9.000.000 dolari să fie transferată către Dinu Pescariu. Din această sumă, Dinu Pescariu urma să-i dea lui Dorin Cocoş suma convenită între ei" este declaraţia dată de către martor la DNA. Fostul jucător de tenis ar fi rămas cu 3,2 milioane.

Citeşte şi: Numele lui Dorin Cocoş, în dosarul Microsoft. Elena Udrea: Se mai întâmplă

Potrivit calculelor gsp.ro, Dinu Pescariu a câştigat din afacerea Microsoft de cinci ori mai mult decât a câştigat în toată cariera de sportiv.

Citeşte mai mult pe gsp.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ