UPDATE Firea şi Băsescu au semnat un contract de mediere. Firea: NU înseamnă nicidecum o împăcare

| 13 noi, 09:27

Traian Băsescu şi Gabriela Firea au semnat un contract de mediere, după ce fostul preşedinte a apelat la un mediator pentru stingerea conflictului dintre cei doi. Firea l-a acuzat de şantaj pe Băsescu, însă procurorii de la Parchetul General au schimbat încadrarea faptei, fostul preşedinte fiind acuzat de ameninţare.

UPDATE Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat vineri că a semnat contractul de mediere în litigiul pe care îl are cu fostul președinte Traian Băsescu, aceasta fiind procedura preliminară trimiterii dosarului în instanță, ea precizând că acest lucru ''nu înseamnă nicidecum o împăcare''.

"Am semnat contractul de mediere în litigiul pe care îl am cu fostul președinte Traian Băsescu, aceasta fiind o procedură preliminară trimiterii dosarului în instanță, care, în curând, va deveni obligatorie prin lege. Acceptarea medierii nu înseamnă nicidecum o împăcare, ci doar posibilitatea de a ajunge la o formulă de stingere a litigiului permisă de lege", a explicat Gabriela Firea, într-un comunicat remis vineri.

Ea a adăugat că principalul său obiectiv în această acțiune este ca fostul președinte să admită că a greșit atunci când i-a atacat familia și a denigrat-o "în mod direct și repetat", atât personal, "cât mai ales în calitate de senator al României, ceea ce aduce atingere gravă relației firești, constituționale, dintre președintele în exercițiu și Parlamentul țării sale".

"Dacă tot se vorbește în aceste zile de schimbarea de atitudine a clasei politice, cred că este un bun prilej pentru dl. Băsescu să-și recunoască greșelile, pentru că oamenii așteaptă de la politicieni să construiască, nu să dărâme, iar dezbaterile să fie bazate pe idei și argumente, nu pe atacuri la persoană.

În cazul în care fostul președinte nu agreează această abordare, deși el a fost cel care a propus medierea, dosarul își va urma cursul în instanță și, la un moment dat, vom vedea care va fi deznodământul", a mai spus Firea.

Traian Băsescu a anunţat, încă din septembrie, că intenţionează să deschidă o procedură de mediere în conflictul cu senatorul PSD. Gabriela Firea a decis, în urma discuţiilror cu mediatorul, să accepte semnarea contractului de mediere.

"Este un curs normal al unei proceduri penale. Nu s-a înţeles doamna Firea cu inculpatul Traian Băsescu. Inculpatul Traian Băsescu a solicitat o mediere în această situaţie, doamna Firea a semnat contractul de mediere care deschide aceste proceduri.

Doamna Firea aşteaptă să vadă poziţia lui Traian Băsescu în vederea soluţionării acestui litigiu. În procedura de mediere, fiecare dintre părţi işi expune pretenţiile, urmând să se ajungă sau să nu se ajungă la un consens", a declarat avocatul Lucian Bolcaş, la România TV.

Dacă cei doi cad la pace, dosarul de ameninţare s-ar putea închide de cei de la Parchetul General.

Parchetul ICCJ a dispus, în 11 martie, începerea urmăririi penale pe numele lui Traian Băsescu, după ce anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuză pe Băsescu de şantaj.

Scandalul Băsescu - Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 noi, 10:08
Daniel Popa
Oferta
In toate iernile de suferinta gandeste-te ca va fi, ca nu poate sa nu fie o primavara. Daca acum ai la dispozitie un minunat curs care te invata total gratuit cum sa faci bani pe net, de ce sa nu-l folosesti? E simplu, e usor, e frumos si fara obligatii! Invata repede, pas cu pas, cum sa faci bani pe net! Cand vrei cu seriozitate si tu acest curs fenomenal, cere detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ