Două rețineri în cazul profesorului Mihai Lucan. Celebrul medic, acuzat de delapidare

| 21 dec, 09:33

Audieri maraton în cazul profesorului Mihai Lucan, după perchezițiile efectuate, miercuri, de DIICOT la locuința acestuia, anunţă Realitatea TV. Medicul chirurg este acuzat de delapidre, într-un dosar cu un prejudiciu de peste un milion de euro. În urmă cu puțin timp au fost arestate două persoane, doi directori ai Institutului de Urologie.

Chirurgul, împreună cu fiul său și fostul manager al Institului de Urologie și Transplant Renal din Cluj Napoca sunt suspectați de delapidare. În perioada 2005 - 2016 ar fi prejudiciat spitalul cu peste 5 milioane de lei.

Apărătorul său Eugen Iordăchescu susține, însă, că anchetatorii nu au probe, și că ""nu există nicio dovadă că au fost comise faptele de domnul profesor Lucan sau de Ciprian Lucan. Se bazează pe niște estimări pe care le-au făcut nu se știe cum, nu există o expertiză. Din punctul nostru de vedere e un nonsens ce se întâmplă".

Procurorii vorbesc de fapte grave. Un aparat folosit pentru tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie ar fi fost luat din institut fără acte și dus la clinica privată a medicului Lucan. Numai între 2007 și 2009 au fost tratați acolo 159 de pacienți care au plătit între 3000 și 6700 de euro. Niciun ban nu a mers la institut. Un parlamentar USR acuză că întreaga afacere a fost protejată de către persoane importante.

Procurorii mai spun că personalul și materialele din laboratorul de analize al institutului au fost folosite pentru paciențili de la clinica lui Lucan fără a se plăti vreun ban către spital. Mai mult, pacienții de la clinica privată erau tratați postoperator la institut pe tarife preferențiale.

Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj Napoca a ajuns să aibă datorii de peste două milioane de lei din cauza afacerilor cu clinica lui Mihai Lucan. Recent, medicii au făcut un apel și au cerut autorităților să salveze instituția.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ